"> Chifle picante cu șuncă – Redesteptarea

Chifle picante cu șuncă

 Chifle picante cu șuncă

Ingrediente (18 bucăți)

  • 500 g făină
  • 0.5 cub drojdie proaspătă (= 21 g)
  • 0.5 linguriţă zahăr
  • 60 g chorizo iute
  • 60 g şuncă de Parma
  • 50 g unt moale
  • 2 linguriţe sare
  • 2 linguriţe praf de curry
  • 1 lingură ceapă prăjită
  • 1 linguriţă cimbru şi oregano uscate
  • 2 linguri chimen negru (alternativ: mac)

Preparare

Strecuraţi făina într-un castron şi faceţi o adâncitură în mijloc. Sfărâmaţi în aceasta drojdia, presăraţi zahăr deasupra, amestecaţi cu 50 ml de apă călduţă (în total cca. 275 mml) şi lăsaţi la dospit, acoperit, cca. 30 de minute într-un loc cald. Tăiaţi chorizo şi şunca în cubuleţe mici.

Adăugaţi în aluat untul, restul de apă şi sare, frământaţi-l până devine elastic şi împărţiţi-l în 3 porţii. Frământaţi prima porţie de aluat cu curry, cea de-a doua porţie cu ceapă şi şuncă şi restul de aluat cu verdeţuri şi chorizo. Lăsaţi aluaturile să dospească încă cca. 30 de minute.

Împărţiţi aluaturile în câte 6 porţii, modelaţi chifle şi aşezaţi-le sub forma unui soare într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, lăsând spaţii mici între ele. Lăsaţi soarele din chifle să mai dospească, acoperit, încă cca. 30 de minute, ungeţi-l cu apă şi presăraţi chimen pe chiflele cu curry. Coaceţi soarele din chifle în cuptorul preîncălzit la 180 °C (gaz: treapta 3, convecţie aer 160 °C) cca. 30-35 minute.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: