Ultima oră

Cheesecake cu dovleac fără coacere

MondialTimpi de preparare

Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 130 min
Gata in: 140 min

Ingrediente
Pentru cremă

  • 230 g cremă de brânză dulce (Philadelphia/Mascarpone)
  • 50 g zahăr tos
  • 55 g zahăr brun
  • 350 g piure de dovleac
  • 1 esență de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 230 g frișcă bătută

Pentru blat/crustă

  • 10-11 biscuiți graham
  • 120 g unt nesărat topit
  • 25 g zahăr tos
  • 23 g zahăr brun

Mod de preparare
Deserturile care nu necesită coacere nu sunt destinate exclusiv zilelor toride de vară. În numai 4 pași ai desertul perfect al toamnei. Cel mai savuros și aromat cheesecake fără coacere, având ca ingredient-vedetă dovleacul.

Piureul de dovleac se face ca orice alt piure: se fierbe și se pisează.

Într-un robot de bucătărie sfărâmă biscuiții graham împreună cu restul ingredientelor pentru blat. Mixează până obții un rezultat omogen și sfărâmicios. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut.

Dă la congelator și apucă-te de umplutură.

Într-un vas mare, bate brânza dulce cu zahărul tos și cel brun până obții un rezultat cremos. Adaugă piureul de dovleac, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara. Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă și frișca bătută în compoziție, până devine mătăsoasă.

Scoate tava din congelator și toarnă umplutura în mod egal peste. Dacă dorești, poți presăra puțină scorțișoară deasupra sau extra frișcă.

Se ține cel puțin 2 ore la frigider înainte de servire.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE