Ultima oră

[FOTO & VIDEO] Centrul logistic ”Lidl” de la Lugoj, un vis de 20 milioane de euro, devenit realitate

MondialCentrul logistic Lidl de la Lugoj, o investiție majoră, de peste 20 milioane de euro, a fost inaugurat oficial joi, 17 noiembrie, 2016, de la ora 11. În deschidere, au vorbit presei și oficialităților prezente Christina Lang, directorul centrului logistic regional Lidl din Lugoj și Cristina Hanganu, director comunicare.

Christina Lang, directorul centrului logistic Lidl de la Lugoj, și-a început activitatea ca șef de vânzări Lidl, în Germania, în 2009. Are în responsabilitate, pe lângă centrul regional Lugoj, și 46 de magazine din partea de vest a Țării.

”Am ales Lugojul ca sediu pentru centrul logistic din mai multe motive – dorim o expansiune sporită pe partea de vest. Sunt 46 de magazine pe partea de vest a țării, cu 900 de angajați arondați acestui depozit, dar nu vrem să ne oprim aici. Suntem legați de autostradă, care ne ajută să ajungem mult mai rapid la magazinele noastre, ceea ce înseamnă și păstrarea unui optim raport calitate preț în toate domeniile în care lucrăm”, a spus în deschidere Christina Lang.

”Un vis devenit realitate”

”Pentru mine, acest centru e un dream come true, o mare provocare. Are o suprafață de 160.000 mp, 45.000 mp suprafață construită, capacitatea la interior este de 22.500 de paleți, echivalent a 640 de camioane. Intrările de marfă se ridică zilnic la 2.000 de paleți. Sunt 130 de utilaje și 125 de rampe de expediție și recepție a mărfii. Principiul nr. 1 la Lidl este clientul. Orientăm toată activitatea noastră către client. Pentru magazin, clientul este omul care își umple coșul cu produse, iar pentru centrul logistic – clientul este magazinul. De luni până duminică, noi livrăm marfă proaspătă în fiecare magazin. Nu orice firmă are acest service, dar noi livrăm zilnic legume și fructe proaspete”, spus directorul general al sediului Lidl din Lugoj.

Peste 200 de angajați, pe criterii de ”egalitate a șanselor”

La Lidl Lugoj sunt peste 200 de angajați, fiecare parcurgând stagii de pregătire de o lună, 3 luni sau un an la centrele din țară, de la Chiajna, Nedelea sau Iernut.

”Acordăm mare atenție egalității de șanse pentru femei. Am urmărit să avem cât mai multe femei angajate în sectorul logistic. Doi șefi de departament sunt femei, eu sunt femeie… Avem și angajați de peste 40 de ani, pentru că prețuim experiența. Am luat în serios conceptul de angajare part – time, adică 4 sau 6 ore de luni până duminică și la magazine, și la depozit. În acest fel, mai ales femeile au posibilitatea să combine viața de familie cu un job, fără a pierde legătura cu viața profesională. Oferim angajaților zilnic o masă caldă, la sala de mese proprie, avem și teren de fotbal. Vom organiza diverse evenimente. Duminică, de exemplu, vom avea un Lidl Fest, un Open Day pentru angajații din depozit și magazine”, a evidențiat Christina Lang.

Directorul general a mai menționat facilitățile pentru șoferii de TIR care sunt mult timp pe drumuri: sală de așteptare dotată cu băi, dușuri, stand cafea, sandvișuri etc.

Sorin Greu, director general al firmei cu capital românesc ”Bog’Art” a spus că ”centrul de la Lugoj este foarte complex din punct de vedere al tehnologiei, o clădire inteligentă, unică în România, care va obține cu siguranță certificatul BREEAM Excelent pentru clădiri verzi”.

O clădire ”verde”, ”inteligentă” și cu consum redus energetic

Detalii interesante au mai adus în discuție Ioan Trosca, manager de proiect din partea Lidl și Sorin Suciu, manager de proiect din partea Bog’Art. Cei doi project manageri au subliniat că sediul din Lugoj a fost construit cu peste 22% beton concasat, provenit din demolări, are o structură din beton prefabricat şi a fost ridicat după ultimele standarde europene de mediu (ISO 14.001).

Clădirea are un consum redus de energie, impact redus asupra mediului și este dotată cu un generator capabil să susțină activitatea timp de trei zile. Folosirea căldurii recuperată din instalația frigorifică reduce cu 22-50% cheltuielile energetice, funcție de condițiile climaterice, iar iluminatul eficient, cu lămpi Led de ultimă generație, reduce consumul de energie cu 82%.

Sunt folosite materiale ”curate”, cum ar fi amoniacul din instalația de frig, care este nepoluant. În plus, colectarea selectivă a diverselor tipuri de deșeuri este implementată peste tot.

La final, directorul de depozit Adrian Aleman (care are la activ 11 ani de experienţă la Lidl) a condus oaspeții într-un tur al centrului logistic de la Lugoj, cu prezentarea fiecărui departament în parte.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE