Ultima oră

Cele zece crime din zona Lugojului, care au îngrozit întreaga Românie

crima1În ultimii 15 ani, în zona Lugojului s-au petrecut cel puţin zece crime care au şocat opinia publică din întreaga ţară. La capitolul minusuri, pe lângă renumele de placă turnantă a drogurilor, Lugojul a ajuns să fie cunoscut şi pentru episoadele de acest gen, petrecute mai ales în ultimii ani.

Mondial

crima1În ultimii 15 ani, în zona Lugojului s-au petrecut cel puţin zece crime care au şocat opinia publică din întreaga ţară. La capitolul minusuri, pe lângă renumele de placă turnantă a drogurilor, Lugojul a ajuns să fie cunoscut şi pentru episoadele de acest gen, petrecute mai ales în ultimii ani. Mai grav este că, în câteva cazuri, criminalii nu au fost condamnaţi, iar unii dintre ei circulă liberi printre noi, poliţiştii nereuşind să adune suficiente probe, să-i prindă şi să-i condamne.

Lugojul are deja un bilanţ trist pentru acesta an. Ultima crimă s-a petrecut chiar în noaptea de dinaintea referendumului pentru demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Marian Stanciu, un tânăr de 32 de ani din Lugoj, a fost înjunghiat în plină stradă de Dorel Gabriel Jescu, un tânăr de 32 de ani din Gladna Montană. Potrivit poliţiştilor, crima a pornit de la un foc de ţigară, pe care criminalul i l-a cerut unui prieten de al victimei. Jescu a fost refuzat, iar între cei doi a izbucnit un conflict. Marian Stanciu a intervenit şi a fost înjunghiat mortal de Gabriel Jescu, care le-a spus poliţiştilor că a produs crima apărându-se.
O altă crimă a fost comisă de cantorul Ionel Ivaşcu. În noaptea de 1 spre 2 iunie, Ivaşcu (54 de ani) şi-a ucis iubita cu 32 de ani mai tânără pentru că aceasta voia să îl părăsească. Imediat după eveniment, criminalul a fost identificat şi reţinut de poliţişti. Ivaşcu şi-a recunoscut fapta fără să ezite, declarându-le poliţiştilor, cu ocazia reconstituirii, că a sugrumat-o pe tânăra de 24 de ani. Chiar şi în această situaţie, Ivaşcu nu poate fi trimis încă în judecată, procurorii aşteptând şi rezultatul probelor ADN. Criminalul se află, în acest moment, în arest preventiv.

Şi anul trecut a început în forţă pentru poliţiştii lugojeni după ce, la doar şase zile după trecerea în noul an, la groapa de gunoi a oraşului, au fost descoperite fragmentele unui cadavru tranşat. În primă fază, oamenii legii nu au reuşit să identifice cadavrul. După o lună, poliţiştii au putut confirma că resturile găsite la groapa de gunoi a oraşului îi aparţin lui Titu Velici, un om al străzii în vîrstă de 42 de ani. După identificarea cadavrului a fost întocmit şi un cerc de suspecţi. Două persoane au fost duse la audieri, dar s-a dovedit că cei doi nu pot fi puşi sub învinuire. Ulterior, în luna iunie a acestui an s-au descoperit şi alte resturi din cadavrul lui Titu Velici, dar ancheta stagnează. Potrivit procurorului de caz, în momentul de faţă nu există informaţii care să conducă spre criminal. Singurul indiciu sunt mostrele de ADN descoperite pe sfoara sacului în care a fost găsit cadavrul.

În urmă cu circa 5 ani, un bărbat de 50 de ani a fost ucis, pentru că a încercat să intervină în favoarea fostei sale soţii. Adrian Mitar a fost lovit în stomac cu cuţitul de Ernest Marcus, fostul concubin al femei, supărat că aceasta l-a părăsit pentru a se întoarce la cel care i-a fost soţ. Acesta a intrat, în plină zi, în casa celor doi, a băgat cuţitul în bărbat, după care a plecat, la birtul din cartier, să bea. De aici l-au ridicat şi poliţiştii lugojeni, care l-au dus direct în arest. În prezent se află în închisoare unde îşi ispăşeşte pedeapsa.

La sfârşitul lunii iulie a anului 2005, lugojeanca Adriana Olariu, de 32 de ani, a murit strangulată de Daniel Sârbu, care a primit 15 ani de închisoare pentru fapta sa. Victima a fost omorâtă pentru că a refuzat să facă amor cu cel care avea să-i pună capăt zilelor. Femeia a fost strangulată cu bandă adezivă şi apoi călcată pe gât pentru a rămâne fără suflare. Fetiţa femeii, în vârstă de numai opt ani, prezentă în apartamentul crimei, a ajuns şi ea în stare gravă la spital, după ce a căzut de la etajul trei în timp ce încercase să ajungă în camera din care a auzit strigătele mamei. Tragedia a ieşit la iveală abia după ce fetiţa a fost transportată la spital, iar bunica sa a plecat spre apartamentul Adrianei pentru a afla ce s-a întâmplat.  

O altă crimă care a zguduit Lugojul este cea din toamna anului 2005. Patru tineri au ucis un lugojean care dormea într-un vagon dezafectat din Gara Lugoj. Aceştia se plictiseau şi pentru că a doua zi nu aveau şcoală, din cauză că profesorii erau în grevă, s-au gândit să meargă în gară să bată boschetari. L-au găsit pe un lugojean care îşi făcea veacul de mai mult timp prin trenurile din depoul lugojean.L-au bătut cu pumnii şi picioarele, iar boschetarul a fost găsit fără suflare a doua zi. Poliţiştii au crezut că omul străzii a murit din cauza stării grave de sănătate, dar autopsia a dovedit că a fost ucis şi, în scurt timp, au ajuns pe urmele liceenilor.

Crime comise ca în scenariile filmelor de groază

crima2În 2006, un tânăr de 31 de ani din Lugoj a fost reţinut de poliţişti, după ce a ucis, cu bestialitate, o femeie de 69 de ani, într-o casă chiar din centrul oraşului. Agresorul, Dorel Ciurescu, i-a scos ochii şi i-a smuls limba victimei sale, pentru că, sustinea el, era posedată de diavol. După ce a omorât-o pe bătrână, bărbatul şi-a anunţat familia şi a spus că se va sinucide. Ciurescu s-a aruncat în wc-ul din curtea casei, dar a ieşit la scurt timp de acolo, pentru că  „o voce i-a cerut să iasă, din cauză că acolo e iadul”. Familia agresorului susţinea că de vină pentru cele întâmplate este „secta”, în care s-a înscris tânărul. Ciurescu este internat acum într-un spital de boli psihice.

Unul dintre cele mai sângeroase omoruri este dublul asasinat care s-a petrecut la mijlocul lui august 2004 în satul Begheiu Mic. Doi bătrâni, care locuiau la marginea satului, au fost ucişi cu toporul. Scopul ucigaşilor a fost de a pune mâna pe pensia de veteran, în valoare de un milion de lei, pe care bătrânul tocmai o primise. După un an şi jumătate poliţiştii au dat de urma criminalilor, doi bărbaţi din judeţul Bistriţa Năsăud, care munceau cu ziua în zona Făgetului.

În luna decembrie a anului 2004 o altă crimă a zguduit Lugojul. Daniel Marţiş, angajat al Băncii Transilvania, a fost „vânat” ziua în amiaza mare de Adrian Dănuţ Avram, de 29 de ani, originar din Lugoj. Crima s-a petrecut la 100 de metri de sediul Poliţiei, fiind provocată de un incident minor la care agresorul a avut o reacţie care i-a şocat chiar şi pe cunoscuţi. Avram a aruncat, minute în şir, mai multe petarde chiar în faţa băncii. Atât clienţii, cât şi angajaţii au fost deranjaţi de zgomot, iar unul dintre funcţionari a ieşit în stradă şi i-a cerut să înceteze. Avram a continuat să arunce petarde, iar funcţionarul a anunţat Poliţia. După câteva minute, acesta a primit o amendă de două milioane de lei, pentru tulburarea liniştii publice. Dupa ce a încasat amenda, amatorul de petarde s-a îndreptat spre casă, şi-a luat puşca de vânătoare şi s-a întors la bancă şi a tras în plin, în tânărul funcţionar.

 

Cea mai veche crimă are şi acum “autor nedescoperit”

crima3De aproape 15 ani, o familie din Lugoj e măcinată de durere, în timp ce poliţia încă se chinuie să îi găsească pe cei care i-au pus capăt zilelor – în stil mafiot – unui om de afaceri. Crima a avut loc în septembrie 1997, în Lugoj, victimă fiind Mihai Teslevici, un tânăr om de afaceri. Omorul a avut loc în scara unui bloc de pe spaiul 1 Decembrie 1918, iar victima a fost răpusă cu un glonţ tras de la mică distanţă. Principala pistă a anchetatorilor a fost că Mihai Teslevici era victima unei crime mafiote, comisă cu un pistol sârbesc. Omorul a avut loc după ce Teslevici a decis să se retragă din mai multe afaceri. Criminalul nu a fost găsit nici astăzi.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE