Ultima oră

Cele mai importante alegeri! Partidele politice lugojene, între europarlamentare cruciale și referendum ca manipulare

MondialPartidele politice lugojene se situează pe poziții diametral opuse privind scrutinul din 26 mai, atât în ceea ce privește alegerile europene, cât și în privința re­ferendumului.

Sfârșitul acesei săptămâni va fi unul fierbinte din punct de vedere politic, primul dintre cele patru programate în 2019-2020.

PNL mizează pe înnoire și înlăturarea corupților

Claudiu Buciu, președintele Partidului Național Liberal, filiala Lugoj, este tranșant și mizează pe modernizare, dezvoltare și înlăturarea corupților din politică:

“Dacă lugojenii își doresc un oraș mai curat, drumuri mai bune, școli moderne, un spital nou dotat cu aparatura necesară, apă curată la robinete, o stație de epurare funcțională și nepoluantă pentru mediu, atunci să nu voteze PSD și să aleagă oricare alt partid pe care îl consideră capabil de a conduce țara în direcția dezvoltării și modernizării, așteptată de fiecare dintre noi. Lugojenii trebuie să meargă la vot, să spună un DA hotărât, pentru a ne elibera de influența politicu­lui în justiție și de politicienii corupți din ad­mi­nis­trație, legislativ, forurile decizionale și din toate structurile sistemului public ro­mânesc. Trebuie să-i îm­pie­dicăm pe acești politicieni corupți, care ne conduc de 30 de ani, indiferent din ce partid fac parte, să modi­fice legile, astfel încât să nu mai răspundă pentru tot răul făcut României și ro­mânilor. Ei trebuie să plă­tească pentru starea de­zas­truoasă în care se află țara și să ajungă acolo unde le este locul”.

PSD vrea ”patrioți români” în forul european

Cristian Galescu, viceprimarul social democrat al urbei, consideră că românii trebuie să trimită ”patrioți” în forul european, iar refe­rendumul nu este decât o manipulare prezidențială.

”Legat de importanța alegerilor europarlamentare, din punctul meu de vedere consider că sunt foarte importante, prin prisma reprezentării României în Parlamentul European, în următorii ani. PSD își pro­pu­ne să trimită în Europa o echipă de profesioniști și de patrioți, care să reprezinte interesele țării noastre. Considerăm că e foarte important ca persoanele care vor merge în Parlamentul European să se bată pentru ca România să fie tratată cu aceeași măsură ca și celelalte țări membre ale Uniunii Europene. Considerăm că modul în care România a fost privită până acum și tratată cu dublu standard este inadmisibil și tocmai de aceea patrioții, care vor merge în Parlamentul Euro­pean, trebuie să se lupte pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. De aceea, e foarte important ca oamenii să iasă la vot duminică și să trimită în Parlamentul European adevărați români, care vor lupta pentru binele țării noastre și pentru egalitatea cu celelalte state europene. În ce privește referendumul, acesta este o încercare de manipulare a președintelui Klaus Iohannis, care, prin două întrebări puse oarecum în derâdere, încearcă să deturneze atenția de la proble­matica acestor alegeri. Consider că nu e în regulă ca Președintele României să intre în campanie electorală cu șase luni înainte de alegerile prezi­den­țiale”, a declarat Cristian Ga­lescu, viceprimar PSD al Lugojului.

USR: atenție la pericolul populist și extremist

Liviu Brîndușoni avertizea­ză asupra pericolului extre­mist și populist și îndeamnă la o prezență cât mai mare la vot.

”Alegerile europarla­mentare din 26 mai sunt poate cele mai importante a­legeri de până acum, în contextul în care Europa are nevoie de un suflu nou. Vedem cu toții că suntem expuși pericolului, fiindcă în momentul de față po­pu­liștii și extremiștii, inclusiv cei de la noi, pun în pericol viitorul Europei. De aceea, e nevoie de pro europene, care au luat deja ființă în multe țări, fiindcă nu doar România are nevoie de înnoire, ci și Europa. E nevoie mai mult ca oricând să fim reprezentați de oameni com­petenți, bine pregătiți care cunosc realitățile și mecanismele de la Bruxelles, oameni care prin experiența și activitatea lor știu și pot reașeza România în locul pe care îl merită în Europa. Am speranța că acești oameni vor transforma România într-o țară mai bună, pentru noi toți. Într-o țară în care să avem șansa unei vieți împlinite, școli mai bune pentru copiii noștri, spitale mai bune pentru părinții și bunicii noștri. Toate acestea le putem face într-un singur mod! Să mergem la vot! Știu că mulți români nu mai au încredere sau nu mai au răbdare, dar e singura șansă. Pe 26 mai, mergeți la vot!”, a transmis Liviu Brîndușoni, preșe­dintele USR, filiala Lugoj.

Pro România e pro Europa

Și conducerea locală a Pro România avertizează asupra curentului eurosceptic care se face auzit și în România.

“Alegerile europarlamentare vor fi decisive, pentru că vor avea efecte atât asupra Ro­mâ­niei, cât și a întregii Uniuni Europene.
E un vot care privește viitorul nostru al tuturor, iar obiectivul partidului Pro România este să trimită în Parlamentul European oameni cu con­vin­geri proeuropene puternice, care să creeze o contra­pondere la discursul na­țio­na­list și eurosceptic promo­vat tot mai intens pe scena politică românească.
În­dru­măm oamenii să iasă la vot, pentru că trebuie generate proiecte de care România are atât de multă nevoie”, a declarat Constantin Ghiciulescu, coordonatorul filialei lugojene a partidului Pro România.

ALDE: Nu votați la referendum!

“Aceste alegeri sunt foarte importante și trebuie să alegem oameni cât mai buni din România, să ne reprezin­te în Uniunea Europeană. Există diferențe între țările Uniunii Europene și astea ar trebui echilibrate. Acestea se reflectă în salarii sau subvenții, în special pe partea de agricultură. ALDE îndeamnă oamenii să iasă la vot și să voteze pentru europarlamntare, dar în privința referendumului ALDE îi îndeamnă să nu voteze, pentru că acest refe­rendum este doar o pro­pa­gandă a domnului Iohannis”, a spus Ioan Haneș, con­silier local ALDE Lugoj.

PMP: Tinerii au obligația morală să iasă la vot

”Odată ce România face par­te din marea familie europeană, alegerile Euro­parlamentare pentru România sunt foarte importante din punctul meu de vedere, pentru o Europă puternică, sigură și democrată. Tinerii înainte de toate au obligația morală sa iasă la vot pentru că acest drept fundamental l-am câștigat la revoluția din 1989, unde sute de tineri și-au dat viața ca să putem trai într-o țară democratică, liberă și să avem libertatea de exprimare. Și un alt punct de vedere legat de vot este că aceasta este singura armă împotriva politicienilor care nu își țin promisiunile electorale și nu reprezintă ro­mânii și România cu demnitate și cinste. România și românii trebuie sa fie re­pre­zentați cu cinste și onoare în Parlamentul european, avem destule exemple de europarlametari trimiși de alte partide care sunt slab pregătiți, chiar unii sunt se­mia­nalfabeți care se perindă prin Parlamentul European, care mai mult afectează imaginea Ro­mâ­niei decât s-o reprezinte cu cinste”, punctează consilierul local PMP, Fedor Maș­niță.

Ce va fi la vot, vom vedea. Important este ca pe 26 mai să ne prezentăm la urne și să ne exprimăm democratic opțiunile. Dacă nu, o vor face alții în locul nostru!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE