Ultima oră

Cei mai buni! Aproape 100 de elevi din Lugoj și Făget, la faza județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română

Mondial

Etapa locală a Olimpiadei de Limba și Literatura Română a avut loc la sfârșitul săptămânii, după ce a fost amânată în prealabil din cauza epidemiei de gripă.

Evenimentul a cuprins două secțiuni, respectiv Limba și Literatura Română și Lectura ca Abilitate de Viață, reunind 225 de elevi merituoși ai claselor V-XII, din Lugoj și împrejurimi.

Emoții, forfotă și râuri de cerneală scurse, vineri, 1 februarie, la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” din Lugoj, care a găzduit Olim­pia­da de Limba și Literatura Ro­mână.

Elevii înscriși au așteptat cu sufletul la gură publicarea rezultatelor. La secțiunea Limba și Literatura Română, merg în etapa următoare 65 de elevi din totalul de 135 înscriși, iar la secțiunea Lectura ca abilitate de viață, s-au calificat 24 de elevi din totalul de 90 înscriși.

Remarcabile sunt rezultatele Amaliei Bodac, clasa a X-a și Karinnei Barbu, clasa a XII-a, ambele eleve ale Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu”, care au obținut premiul I și 100 de puncte, maximul acordat la competiție.

La secțiunea Limba și Litera­tura Română, clasa a V-a, Flavia Maria Chimec și Martina Maria Lupulescu, ambele de la Școala Gimnazială Nr. 2, au obținut pre­miul I, Mario Gherga de la Li­ceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” a luat premiul II, iar Ramona Ma­ria Rus, de la Școala Gim­nazială ”George Gârda” din Mănăștiur, a obținut premiul III. Alți șase elevi au luat mențiune.

Din clasa a VI-a, Nadia Udrea, de la Șc. Gimn. ”Anișoara O­dea­nu” a luat premiul I, Amalia Mi­ron de la Șc. Gimn. ”Filaret Bar­bu” a luat premiul II, iar A­lexia Briana Boja, de la Șc. Gimn. 2, și Carmi Cărăbaș, de la Liceul Teoretic ”Harul”, au obținut premiul III. S-au acordat 11 mențiuni. La clasa a VII-a, Luiza Nicoleta Hațegan de la Șc. Gimn. Nr. 2, a luat premiul I, Ana Floruț de la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” a obținut premiul II, iar Alexandra Stanca de la Șc. Gimn. Nr. 2 a luat premiul II. Au fost acordate 7 mențiuni.

Elev din Margina, pe primul loc

Din clasa a VIII-a, elevul Cristian Oneț de la Șc. Gimn. ”Sorin Titel” Margina a luat premiul I, Iasmina Casa, de la Șc. Gimn. Nr. 2, și Roxana Muntean, de la Șc. Gimn. Nr. 4, au luat premiul II, iar Ana Maria Pele de la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” s-a clasat pe locul al III-lea.

S-au acordat șapte mențiuni. La clasa a IX-a s-au acordat două premii I elevelor Alessia Gheju și Medeea Vuia de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, premiul II a fost adjudecat de Rareș Peșteanu, iar premiul III de către Larisa Bădescu, ambii fiind elevi la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”.

S-au acordat șase mențiuni. Din clasa a X-a s-a calificat doar Amalia Bodac de la ”Hasdeu”, cu 100 de puncte și premiul I. La clasa a XI-a, premiul I a fost obținut de Georgiana Hriscu de la ”Brediceanu”, premiul al II-lea aparține elevei Georgiana Marti, iar premiul III a fost obținut de Cristiana Bujorean de la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Făget. S-au acordat două mențiuni.

Din clasa a XII-a s-au calificat Karinna Barbu, premiul I și 100 de puncte, Ionela Crețan, premiul II, ambele de la ”Hasdeu”, și Anastasia Antanas, premiul III, de la ”Brediceanu”

Lectura ca abilitate de viață

La cea de-a doua secțiune, s-au calificat cu premiul I elevele Oana Pascu, Tabita Dragostin, Teodora Covaci, de la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Făget, Andrada Baban și Angeția Pop-Coman, de la Șc. Gimn. Nr. 2, Raluca Crețu de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” și Miner­va Mureșan, de la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”. Premiul II a fost obținut de Francesca Maria Ene, de la Șc. Gimn. Belinț, Timeea Dobrean, de la Liceul Teoretic ”Harul” și Alexandra Bălu, de la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Făget.

Au obținut premiul III Raluca Popa și Anisia David, de la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Făget, iar mențiuni au fost acordate pentru alți 12 elevi.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE