Ultima oră

Ceasul electric, demontat pentru reglarea mecanismului

MondialTimp de câteva zile, Lugojul a rămas fără un punct de reper important: ceasul electric. Ceasul electric, simbol al oraşului şi punct treminus al arterei pietonale Corso, a fost demontat în vederea reglării mecanismului.

“Ceasul electric a fost luat în întreţinere de către firma Hella, ceea ce este foarte bine. A fost demontat în verderea reglării mecanismului”, ne-a declarat primarul Francisc Boldea.

Ceasul electric a fost instalat pe locul actual încă din 1906. Cel original era de fabricaţie austriacă, marca Bochler. La începutul anilor 50, i s-a adăugat un soclu de beton, iar în perioada 1968-70, i s-a schimbat pentru prima dată mecanismul, cu unul… mai puţin exact.

Ceasul electric este celebru la Lugoj.

Aici se comentau ultimele zvonuri, se lansau dezinformările, se bârfea „elegant” sau cu patos, sprijinit în baston sau în biţiclu. Aici se adunau suporterii de pe vremuri, „porumbeii” care-şi ziceau drukeri, să pună de-un pronostic, pe vremea când „Vulturii” făceau faţă binişor în a doua divizie a ţării. Aici se strângeau şi ceilalţi „porumbei”, înfocaţii îndrăgostiţi ce deveneau mai târziu soţi blazaţi şi soţii corpolente, care îşi vor plimba copiii în umbra aceluiaşi monument urban.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

5 Comentarii on Ceasul electric, demontat pentru reglarea mecanismului

 1. Ura!!!! Il repara Mateica ca pe semafoare…. pe bani multi si o sa mearga aiurea… in urmatorii ani il mai face de vreo 5-6 ori…
  Imaginatia celor care conduc Lugojul nu are limite cand e vorba de facut afaceri care sa aduca ceva in buzunarul lor sau al apropiatilor…

  • Antoch Ion Francisc - Hella Romania // 27 noiembrie 2015 at 10:26 // Răspunde

   De data aceasta , conducerea Lugojului are doar meritul ca a aprobat lucrarea de ” reabilitare a ceasului electric”, lucrarea fiind executata cu sponzorizare totala de catre SC Hella Romania.
   Mentionam ca ceasul nu va fi doar reparat ci reabilitat total , pastrand forma originala.

   • Lucian Mateica // 24 decembrie 2015 at 1:05 // Răspunde

    Domnule Antoch, la comentariul dumneavoastra as dorii, daca se poate, sa vin si eu cu o precizare. Ceasul Electric nu a fost executat cu sponsorizare totala (sau partiala) de catre SC Hella Romania, cel putin nu inca, nefiind cerut avans pentru inceperea lucrarilor, totul fiind realizat deocamdata din investitii proprii.
    O afirmatie mai corecta cred ca ar fii: Lucrarea va fi sponsorizata total de catre SC Hella Romania in urma finalizarii receptiei.
    Oricum ceeea ce vrea sa faca SC Hella Romania pentru Lugoj cu aceasta sponsorizare este de apreciat.

  • Lucian Mateica // 24 decembrie 2015 at 0:27 // Răspunde

   M-am gandit mult daca merita sa iti raspund, si sa ma cobor la nivelul tau de intelegere, dar nu iti raspund de fapt tie ci adevaratilor cititori ai acestui ziar ce pot discerne intre un adevar si o fustrare.
   Astfel am curajul sa postez cu numele adevarat si nu sa ma ascund sub pseudonime pentru ca am certitudine in afirmatile mele.
   In primul rand pentru cei care inca nu stiu majoritatea instalatiilor de semaforizare sunt foarte vechi, unele inca din timpul vechiului regim comunist, incat intretinerea lor este anevoioasa si dificila datorita uzurii morale.Am incercat insa de nenumarate ori la „relatiile” din conducerea Primariei sa inlocuim aceste instalatii dar am inteles ca orasul are uneori si alte prioritati. Nu pot sa spun ca nu s-a investit nimic dar cu timp si rabdare se vor rezolva.
   Fiindca ai adus in discutie si bugetul „imens” alocat mie, vreau sa recunosc ca asa este, de fapt si se vede, conduc inca o masina de 20 de ani, care poate este de varsta ta, iar casa in care locuiesc nu cred ca poate fi considerata „palat”. Asa ca vreau sa te intreb unde sunt sumele fabuloase de care vorbesti penru a stii si eu unde sa caut.
   Referitor la Ceasul Electric, sincer, in acel moment nu m-am gandit la bani, in primul rand m-am bucurat ca pot realiza ceva ce este o emblema a orasului Lugoj, si eu sunt unul din cei care au pus umarul la refacerea acestui simbol, dar tu nu poti intelege acet lucru pentru ca te situezi pe alta scara valorica. Sub aspectul reparatiilor „nenumarate” ce vor survenii vreau sa precizez ca Ceasul va avea garantie in „urmatorii ani” nefiind necesar alocarea unui buget pentru intretinerea lui.
   In incheiere as dorii daca se poate sa nu deschid o conversatie cu tine pentru ca uneori nu poti stabilii un contact cu cineva care are o „imaginatie” debordanta ca si a ta. Astfel spus, nu pot spune decat ca imi pare rau pentru tine, sincer.

   • Dle.Mateica sunt convins de bunele intentii ,dar cei care fac afaceri cu primaria ,asa sunt tratati ,sincer imi pare rau ,dar undeva sunteti trecut pe o lista cu Maran si altii.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*