- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Ce riscă cocalarul care s-a plimbat cu ski jeet-ul prin centrul Lugojului: puşcărie sau amendă de 10.000 de euro

Mondial [1]

cocalar-pe-timisTupeul de care a dat dovadă tânărul care s-a plimbat în weekend cu ski jeet-ul pe Timiş, prin centrul oraşului, poate să îl coste scump. Potrivit Legii Apelor, faptele tânărului constituie infracţiune, iar poliţiştii ar fi trebuit să intervină fără să ezite. cocalar-pe-timisTupeul de care a dat dovadă tânărul care s-a plimbat în weekend cu ski jeet-ul pe Timiş, prin centrul oraşului, poate să îl coste scump. Potrivit Legii Apelor, faptele tânărului constituie infracţiune, iar poliţiştii ar fi trebuit să intervină fără să ezite.

În weekendul recent încheiat, lugojenii au fost părtaşi la faptele unui tânăr care a dat dovadă de multă sfidare la adresa comunităţii locale. Tânărul nu a ţinut cont că pe râu sunt pescari sau oameni care fac baie şi a defilat cu ski jeetul pe râu, prin centrul oraşului.

Dincolo de sfidarea de care a dat dovadă, tânărul care s-a dat în stambă pe Timş a încălcat grav Legea Apelor, care reglementează modul în care sunt folosite albiile minore ale râurilor. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Apelor Banat, actul normativ incident în cauză este Legea 107, art. 93, alin. 2, lit. d.

Potrivit legii amintite „utilizarea albiilor minore, fără autorizaţia de gospodărire a apelor, precum şi a plajei şi ţărmului mării în alte scopuri decât îmbăierea (n.a. în cazul apei) sau plimbarea (n.a. în cazul malurilor)”, este infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la un an la trei ani sau cu amendă de la 40.000 de lei la 70.000 de lei. Potrivit aceleiaşi legi, dacă fapta este săvârşită din culpă, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la un an sau cu amendă de la 25.000 de lei, la 45.000 de lei.

Reprezentanţii Direcţiei Apelor Banat susţin că poliţiştii pot interveni în cazuri de acest gen fără a fi însoţiţi de un reprezentant al Apelor. Poliţiştii se spală, însă, pe mâini şi aruncă responsabilitatea în curtea Căpităniei Porturilor. „În astfel de situaţii nu intervine Poliţia. Măsurile sunt luate de Căpitănia Porturilor Timişoara, care poate întocmi chiar dosare penale”, a declarat puurtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Mirela Drăghicioiu.

redesteptarea [2] on livestream.com. Broadcast Live Free [3]