Ultima oră

Ce au făcut pentru colegiile Lugoj şi Făget deputaţii Sorin Stragea şi Dorel Covaci

strageaDe-a lungul celor patru ani de activitate parlamentară, deputaţii Sorin Stragea şi Dorel Covaci, au avut posibilitatea de a interveni, pe cale legală, la rezolvarea unora dintre problemele cu care comunitatea din care provin, colegiile din care au adunat voturile în 2008, se confruntă.

Mondial

stragea

De-a lungul celor patru ani de activitate parlamentară, deputaţii Sorin Stragea şi Dorel Covaci, au avut posibilitatea de a interveni, pe cale legală, la rezolvarea unora dintre problemele cu care comunitatea din care provin, colegiile din care au adunat voturile în 2008, se confruntă.

Deoarece prin propunerile legislative se pot rezolva doar probleme de interes general, naţional, principala metodă de „intervenţie” a celor doi este reprezentată de întrebările şi interpelările adresate guvernanţilor acestei ţări.
La acest capitol, deputatul Sorin Stragea are până la această dată un număr de 15 interpelări, în vreme ce Dorel Covaci are trecute la activ 26 de interpelări.

În cazul parlamentarului lugojean Sorin Stragea, din cele 15 interpelări şi întrebări ridicate, două au fost făcute în anul 2009, opt în 2010 şi cinci anul trecut. Aproape jumătate din ele, în număr de şapte, au privit strict problemele personale ridicate de unii cetăţeni, patru au vizat transportul (înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroportuare Banat „Timişoara – Arad” – 2009, suspendarea traficului feroviar pe linia Timişoara – Caransebeş – Turnu Severin – Bucureşti – 2010, Centura ocolitoare a oraşului Făget – 2010 şi sesizarea făcută de lucrători din staţiile CFR Lugoj şi Buziaş privind intenţia închiderii infrastructurii feroviare pe relaţia Timişoara – Buziaş – Lugoj – 2011.

Alte trei probleme ridicate au vizat impozitarea deţinătorilor de autoturisme ARO (2009), modul de aplicare în teritoriu al HG 1.618/2009 şi consecinţele pentru învăţământul în limbile minorităţilor (2010) şi stingerea datoriilor statului, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, către societăţile comerciale (2011).

Cea mai recentă adnotare afişată de pagina de internet a Camerei Deputaţilor în cazul lui Sorin Stragea este datată în 26 iunie 2011 şi face referire la situaţia Postului de revizie vagoane Lugoj.
„Toate acestea provin din dialogul purtat cu cetăţenii care mi-au transmis problemelor lor. Nu sunt mulţumit de răspunsurile primite de la autorităţi, multe dintre ele fiind tip. În plus, este diferită postura de parlamentar aflat la putere, faţă de a celui din opoziţie. Eşti tratat respectuos şi atât”, ne-a declarat Sorin Stragea.

În ceea ce-l priveşte pe deputatul Dorel Covaci, din totalul de 26 interpelări şi întrebări, una a fost făcută în anul 2009, 10 în 2010, nouă în 2011 şase în 2012. Cinci au fost comune cu colegul Sorin Stragea (înfiinţarea companiei naţionale Banat, aplicare în teritoriu a HG 1.618/2009, stingerea datoriilor statului, sesizarea făcută de lucrători din staţiile CFR şi centura ocolitoare a Făgetului).

În rest, probleme ridicate au fost din diverse domenii: învăţământ (consecinţele desfiinţării şcolii primare din Temereşti, blocajul din sistemul investiţiilor din infrastructura şcolară, sau situaţia şcolii din Remetea Lunca), transport (soluţii pentru reluarea legăturilor feroviare directe între Bucureşti şi oraşul Făget, nereguli în evaluarea terenurilor expropriate din amplasamentul traseului autostrăzii Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Făget – Deva), administrative (desfiinţarea Judecătoriei Făget, locuinţe ANL pentru tineri în oraşul Făget, neplata drepturilor persoanelor cu handicap şi însoţitorilor sau blocarea activităţii Centrelor Regionale de Formare pentru Administraţia Publică).

De asemenea, în atenţia deputatului Dorel Covaci au mai stat problemele culturale (reabilitarea colonadei din oraşul Buziaş, a bisericilor de lemn – monumente istorice din zona Făget şi a Casei de Cultură din Făget) şi chiar agricole (msuri pentru susţinerea micilor producători în agricultură şi neplata despăgubirilor proprietarilor de animale bolnave de anemie infecţioasă ecvină).

„În urma deselor drumuri în teritoriu, a întâlnirilor cu cetăţenii şi primarii, problemele nerezolvate au fost ridicate prin aceste interpelări. Răspunsurile au fost evazive şi aşa după cum ştim puterea dă discreţional fondurile fără să se ţină seama de importanţa obiectivelor aflate în derulare”, ne-a spus deputatul Dorel Covaci.
Petre Boulescu

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE