Ultima oră

Cazul Chebici, trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel! Trei acuzaţii grave la adresa şefului Poliţiei Lugoj

IPJ Timiş s-a sesizat şi a trimis la Lugoj corpul de control, care a decis să înceapă cercetarea prealabilă în acest caz, dar şi să sesizeze organele de cercetare penală pentru a se stabili dacă există sau faptele de care Chebici este acuzat

Claudiu Chebici

MondialClaudiu Chebici, şeful poliţiei Lugoj, este în aceste zile în atenţia Parchetului Curţii de Apel Timişoara, după ce sesizarea făcută de Corpul de Control al Poliţiei Timiş a ajuns la instanţa superioară. Materialul întocmit de anchetatorii interni ai IPJ Timiş a fost trimis la Lugoj, procedurile spunând că acesta trebuie să fie analizat în primă fază de instanţa superioară, care să decidă dacă cercetările vor avea loc la Lugoj sau Timişoara.

Potrivit magistraţilor, în sesizarea trimisă spre anchetare la Curtea de Apel, Chebici este suspectat de mai multe infracţiuni grave, printre care abuz în serviciu, lovire, purtare abuzivă şi lipsire de libertate. Dacă procurorii timişoreni vor decide că speţa este una care poate fi cercetată la Lugoj, sesizarea se va întoarce la parchetul local. În caz contrar, aceasta va fi în continuare rezolvată la Timişoara.

Scandalul ce îl priveşte pe şeful poliţiştilor lugojeni a început la 21 noiembrie, în seara în care, potrivit martorilor, Chebici a ajuns la un bar din Ficătar, unde ar fi comandat de băut. Pentru că nu a fost satisfăcut de modul în care a fost servit, comandantul a chemat două echipaje de poliţie în sat, care, conform spuselor celor implicaţi, ar fi cercetat întreg barul pentru a găsi motive să îi pună la plată pe patroni.

Nu doar reprezentanţii barului au fost supuşi presupuselor abuzuri ale şefului poliţiei lugojene, un alt bărbat dintr-o comună vecină fiind la rândul lui amendat pentru deranjarea ordinii publice. Martorii scenei spun că, la momentul producerii incidentelor, Chebici se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind însoţit de un amic în incinta barului.

IPJ Timiş s-a sesizat şi a trimis la Lugoj corpul de control, care a decis să înceapă cercetarea prealabilă în acest caz, dar şi să sesizeze organele de cercetare penală pentru a se stabili dacă există sau faptele de care Chebici este acuzat.

IPJ Timiș nu-l poate pedepsi disciplinar pe șeful Poliției Lugoj

Până la clarificarea situaţiei Legii poliţistului, conducerea IPJ Timiş spune că măsurile care s-ar putea lua în acest caz, pentru abaterile sau abuzurile de care Chebici este suspectat, nu pot fi aplicate.

„Având în vedere decizia numărul 392 din 2.07.2014 a Curţii Constituţionale, activitatea de cercetare prealabilă se va derula după punerea în acord a legii privind statutul poliţistului cu dispoziţiile Constituţiei. La data respectivă, Curtea Constituţională a emis o decizie prin care a abrogat anumite articole din statutul poliţistului, care făceau referire la procedura de cercetare prealabilă”, a declarat pentru Redeşteptarea Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt al IPJ Timiş.

Mai exact, cele trei articole abrogate spuneau că „procedura cercetării prealabile se reglementează prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor”, „aplicarea sancţiunilor disciplinare se face potrivit competenţelor stabilite prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, după expirarea termenului de contestare” şi „consiliile de disciplină îşi desfăşoară activitatea în baza regulamentului aprobat prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor”. Toate trei au fost declarate neconstituţionale, nefiind înlocuite până la această oră.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Cazul Chebici, trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel! Trei acuzaţii grave la adresa şefului Poliţiei Lugoj

  1. Cetatean român // 10 decembrie 2014 at 0:39 // Răspunde

    Omul asta merita aruncat in fundul puscariei si lasat acolo!!Genul asta de oameni trebuie arestati si inchisi si sa se piarda cheia de la celula.deja mi-e sila de el.stati linistit ca oricum nu pateste nimic,ca de obicei…doar ce i s-a aplicat lui Ceașca va rezolva problema si pt el:)

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE