Ultima oră

Cartofi umpluți cu ciuperci

Cartoful nu îngrașă.

În ciu­da mitului pe care îl știe toată lu­mea, un studiu publicat în 2009 Jurnalul Britanic de Nu­tri­ție, arată că această legumă este chiar bună în curele de slă­bire și a fost inclusă greșit în lista carbohidraților cu in­di­ce glicemic mare.

De fapt, un car­tof nou gătit are doar 26 de ca­lo­rii. Cartofii sunt hrana vi­i­to­rului.

Anul 2008 a fost de­cla­rat de ONU anul cartofului, con­siderat de organizație le­gu­ma viitorului, care ar putea hră­ni cu ușurință o populație din ce în ce mai înfometată. ONU și-a susținut aceste a­fir­ma­ții prin faptul că deja car­to­fii sunt un aliment accesibil la scară mondială.

Ingrediente:
– 6 cartofi medii

– Umplutură:
– 200 gr ciuperci proas­pe­te,
– 1 ceapă,
– 10 ml ulei pentru uns cartofii,
– 50 ml ulei,
– 1/2 legătură pătrunjel,
– sare și piper după gust.

Mod de preparare:
Cartofii se spală și se curăță cu un burete aspru. Se înțeapă ușor, cu o furculiță de jur îm­pre­jur, se ung cu ulei și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptor la 200ºC pen­tru 50-60 min, sunt gata când furculița intră ușor.

Se la­să să se răcorească câteva mo­men­te apoi tăiem cu grijă ca­pa­cele.

Se scobesc de miez, cu gri­jă, lăsând puțin miez pe coa­jă.

Miezul se pune într-un bol și se pasează.

Într-o tigaie se pune ulei la încins, se a­dau­gă ciupercile tăiate cubulețe și lă­săm cca 5 min. pe foc.

Se a­dau­gă ceapa tăiată mărunt, se a­mestecă cu ciupercile și se mai lasă pe foc cca 2-3 min.

Se a­daugă sare și piper, după gust.

Se lasă să se răcorească 1-2 min. apoi se pune împreună cu pă­trunjelul mărunțit peste mie­zul de cartofi.

Se amestecă bi­ne până formăm o compoziție o­mogenă.

Se umplu cartofii sco­biți cu compoziția formată, se pun din nou în tavă și se dau la cuptor pentru 10 min la 160ºC și pentru 5 min. cup­torul pe grill, pentru a se ru­me­ni ușor.

Se servesc imediat.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE