Ultima oră

Cartierul de la Hipodrom, la marginea Europei

MondialCartier mărginaş al ora­şu­lui, zona din apropierea fos­tu­lui hipodrom nu a be­ne­fi­ciat în ultimii ani de nici o in­vestiţie publică, im­por­tan­tă, de modernizare.

Deşi autorităţile locale au declarat cu mai multe o­ca­zii că există un plan de rea­menajare şi construire a u­nui modern complex spor­tiv şi de agrement, ce in­clu­dea inclusiv o minibază ho­te­lieră, fostul manej a rămas nea­tins de programele mul­tia­nuale de reabilitare a o­biectivelor de interes pu­blic, derulate la nivelul mu­nicipiului.

Singurele in­ves­ti­ţii în zonă au fost private, în ultimii ani aici dez­vol­tându-se un mini cartier re­zidenţial.

Clădirile abando­na­te au servit o vreme ca sai­vane pentru oi, iar acum sunt pe post de depozit pen­tru nisipul folosit de Sal­prest la deszăpezirea dru­mu­rilor pe timpul iernii.

In­frastructura însă a rămas ca acum 30 de ani, doar mici cârpeli au mai fost făcute la principalul drum care trece prin faţa fostei săli de an­tre­nament a cailor.

“Mi-am fă­cut o casă lângă hipodrom, dar ne rupem maşinile până a­jungem aici. S-a tot vorbit că se face un complex spor­tiv, un parc, că o să se tran­s­forme toată zona în ceva mo­dern, dar nimic. S-a fă­cut doar drumul care urcă la biserică, perntru că acolo stau unii cu relaţii sus-puse, dar pentru ceilalţi nu se face nimic. Măcar drumul prin­ci­pal făcut din beton, înce­pând de la urcarea dealului şi până după manej să fie rea­bilitat. De ani de zile nu s-a făcut mai nimic şi be­to­nul s-a rupt peste tot. În a­tâ­tea etape de asfaltare putea să intre şi porţiunea asta din strada Traian Vuia”, a spus Ma­rius, un proaspăt locui­tor de lângă hipodrom.

Sin­gurele intervenţii în zona hipodrom, sunt repara­ţiile mi­nore la carosabilul din be­ton, care trebuie re­fă­cu­te pe­riodic.

“Anul acesta au fost făcute trei intervenţii de reparaţie a străzii Traian Vu­ia şi mai este programată încă o lucrare la partea ca­ro­sabilă”, a comunicat Pri­mă­ria Lugoj.

De investiţii ma­jore din partea muni­ci­pa­li­tăţii, cel puţin în viitorul a­propiat, nici nu mai poate fi vorba, din moment ce lu­cră­rile la mai multe obiective pu­blice începute cu ani în ur­mă, în oraş, au fost sis­ta­te, fără a se şti clar când vor fi reluate. În timp ce multe dintre cartierele din oraş au fost declarate ca făcând par­te din Europa, zona hipo­drom rămâne una dintre cele mai înapoiate din oraş.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

5 Comentarii on Cartierul de la Hipodrom, la marginea Europei

 1. si dece sa ne oprim cu criticile cucoana ?noi criticam pe toti care ne trag in piept cu minciunile si smecheriile lor —nu protejam pe nimeni care e necinstit-boldea nu e usa de biserica ,si martinescu cu atit mai putin

 2. Opriti-va sa criticati pe alti. Boldea a facut câteceva prin oras; dar totul este facut de mântuiala: asfaltul care se efriteaza numai dupa câteva luni de zile, pod fara pista de acces pentru biciclete, mizerie si câni comunitari peste tot…ect. Iar d-voastra gasiti ca este bine? Avem noi aspectul unui oras europeean. NU prea cred….!!!Cel putin strada Traian Vuia, partea catre hipodrom arata mai bine pe timpul lui Martinescu. Boldea a distrs-o cu camionalele care au facut centura; iar acum nu face nimic. Ne minte cu nerusinare de atâtia ani, ne-a trimis inclusiv o înstiintare prin 2010 ca va reabilita strada si de atunci nu a facut mare lucru. Ultima data, în luna august când Primaria a pus niste pietris pe strada noastra, pe partea betonata nu a pus nimic.

 3. nu numai acolo e asa ceva ,si in cartierele de blocuri tot cam asa mizerie din cauza nesimtitilor care arunca pe jos si a celor care ar trebui sa-i pedepseasca ca nu isi factreaba ,si mai mult si cei care matura trec cu vederea si sta gunoiul cu lunile in fata geamurilor——-martinescu taci ca nu vrau sa-mi amintesc ce era si in mandatele tale –actualul macar a mai facut cite ceva ,daca ar pune accent si pe curateni ,chiar ar arata bine

 4. Dupa ce ti-ai batut joc si ai distrus acest oras in 15 ani de domnie,inclusiv acest hipodrom care s-a degradat asa pe vremea ta mai ai tupeul sa critici.Nu vezi ca nu te mai saluta nimeni pe strada,nu te respecta lugojenii ca nu au nici un motiv sa o faca.Nu iti dai seama ca Lugojul s-a schimbat radical in bine dupa plecarea ta.Mai sant lucruri de facut in zone in care cetatenii fara bun simt arunca mizerii si fura tigla ca au prins acest obicei pe vremea ta cand tot orasul arata ca hipodromul.

 5. Marius Martinescu // 4 octombrie 2015 at 10:28 // Răspunde

  Personal, in zilele cu soare, profit de linstea si aerul curat, de acolo.
  Si uneori imi aduc aminte de promisiunile…cuiva…dar vad doar o groapa
  mare, in pasune, in care doua suflete nevinovate, si-au gasit…sfarsitul…
  odihneasca-se, in pace…In rest Dumnezeu cu mila…..???

  ca
  s-a sapat doar o groapa uriasa

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE