Ultima oră

Cartierele Europene din Lugoj au rămas cu străzi ca în Bagdad

MondialLucrările de asfaltare, demarate de mu­ni­ci­pa­litate anul acesta, se doresc a fi unele din­tre cele mai ample, complexe şi costisitoare pro­iecte ale Lugojului din ultimii ani. Zone  în­tregi au fost transformate din cartiere ”de­co­lorate” în Cartiere Europene, prin munca ne­mijlocită a edililor lugojeni.

Probabil că din dorinţa de a raporta “realizarea Planului Cincinal în doar patru ani”, majoritatea aces­tor sectoare din Lugoj arată eu­ropean pe hârtie, dar stră­zile par din Bagdad.

“Marea asfaltare” de pe strada 1 Mai arată de parcă a fost fă­cu­tă de oa­meni ai muncii ve­niţi de la defilare. Ju­mă­ta­te de stradă asfaltată după re­gulament, iar cealaltă ju­mă­tate as­fal­ta­tă ca în peri­oa­da cartelelor.

“Probabil că noi nu facem parte din Lu­goj. Suntem de undeva de la Herendeşti, dacă au fost în stare să facă asemenea ­ab­e­ra­ţie. Cum poţi să asfaltezi aceeaşi stradă în două fe­luri. La intrarea de pe Vla­di­mi­rescu este turnat asfalt din margine în margine şi pe dea­supra în două straturi. La noi, spre capăt cred că s-a terminat bitumul, de aceea ne-au  turnat un moţ pe mij­loc. Pare mai mult un lucru le­gat cu sârmă decât ceva fo­lo­sitor şi durabil”, spune N.M,  un locuitor de pe str. 1 Mai.

La câteva sute de metri distanţă, pe străzile Pan­selelor şi Vlad Ţepeş se derulează cele mai aprige lup­te din Operaţiunea “As­fal­tarea 2015”.

De astă dată peisajul te poartă cu gândul la străduţele din Siria, des­fi­gu­rate de conflict. Doar cu mâ­nă divină sau cu ajutorul unui nou “Plan Marshall”, lo­cuitorii din zonă s-ar pu­tea bucura anul acesta de as­fal­tul mult promis.

“Eu stau aici de mulţi ani, dar parcă străzile astea sunt făcute să aibă parte nu­mai de gropi şi de lucrări in­t­e­rminabile. Pe strada Vla­huţă a mers şi re­pe­de şi bine, pentru că au as­faltat direct pe fostul pa­vaj din piatră cubică. Aici, eu nu cred să vedem asfalt a­nul acesta, pentru că au de­copertat mai mult decât tre­buia şi au ajuns la pământ moale”, povesteşte Iosif Var­ga, de 77 de ani.

Car­tie­rul “Olari” a intrat de mult în Europa, dar a uitat să ia cu el şi strada Remus.

Cei 17 “dizidenţi” care locuiesc pe această uliţă a Lugojului se bucură în continuare de cei 5 (cinci) metri de asfalt turnaţi încă din  perioada Pri­mei Mari Asfaltări a stră­zii Hezerişului.

Oamenii sunt racordaţi la noua con­duc­tă de apă, au canalizare, ba chiar şi curent electric. E­dilul şef Francisc Boldea  ex­plica la vremea res­pec­ti­vă că  “în urma lucrărilor de racordare la noua conductă  de apă, pământul trebuie să se taseze pentru a putea trece la etapa de asfaltare, iar utilajele nu pot rămâne pe loc”.

Strada vecină, Spi­nan­ţei, a fost şi ea asfaltată in­tegral, dar mai mult pe înalt decât pe lat.

Singura spe­ranţă a lugojenilor de pe Remus ar fi să ceară alipirea străzii la satul Hezeriş, care deja are drumul modernizat cu as­falt nou nouţ, pentru a be­ne­fi­cia de câteva camioane de a­mes­tec cu care să tapeteze cei 93 de metri din “en­cla­va” euro­pea­nă.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Cartierele Europene din Lugoj au rămas cu străzi ca în Bagdad

  1. Tandemul Boldea-Maran conduc marea astfaltare ,dar nu mai este mult pana la alegeri.Daca vreti sa stiti ca pretul pe mp. comparativ cu realitatea este exagerat.Cereti pretul fiecarei strazi si impartiti cu mp si apoi mergeti pe teren si vedeti realitatea!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.