- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Cartier rezidențial la Măguri, fără curent! Romii vor să iasă în stradă

Mondial [1]Localitatea Mă­guri, apar­ţi­nătoare Lugojului, se laudă cu un cartier re­zi­denţial cu vile impozante, construit de romii plecaţi în străinătate, care aşteaptă de ani de zi­le să fie alimentat cu energie e­lec­tri­că de la reţea.

Cartierul Tapia, cum mai este numit perimetrul de la intrarea în Măguri, în care în ultimii ani s-au înălţat peste 30 de case, are de toate: apă curentă, uliţe asfaltate, treceri de pietoni şi chiar sem­ne de circulaţie, dar nu are reţea de electricitate. Nerezolvarea acestei probleme durează de aproape 10 ani, iar oamenii încep să-şi piar­dă răbdarea.

”Am avut li­ci­ta­ţia pentru lotul de teren în 2007. În 2009 am finalizat construcţia şi de-atunci stăm fără curent. Nu se ia nicio măsură şi nu ştim ce să mai fa­cem. Nu am primit decât promisiuni de la Primărie că problema se rezolvă. În zece ani nu am auzit decât vorbe în vânt”, ne-a declarat Re­mus S. din Măguri.

Renunţă la plata facturilor

În locul respectiv ar mai fi de construit încă vreo 30 de case.

”Oamenii sunt deza­mă­giţi de ceea ce se în­tâm­plă. Majoritatea caselor nu au curent. O să fie ridicate şi celelalte. Există doar o per­soa­nă care s-a racordat în pri­vat la reţea. Am făcut un tabel cu tot satul pe care l-am înaintat Enel-ului, pentru a rezolva problema. Am pri­mit răspuns că abia în 2018 vor ajunge la Măguri, dar nu spun în ce lună. Am înţeles că şi Primăria Lugoj a alocat societăţii bani pentru un transformator de mare pute­re, dar nu se face nimic. Şi în localitate sunt probleme, pen­tru că tensiunea la prize nu depăşeşte 100 de volţi, iar noi plătim curentul la 220 de volţi. Urmează să nu mai plă­tim facturile, pentru că aşa nu se mai poate. Să nu îndrăznească să vină să ne debranşeze, pentru că vom ieşi în stradă”, a spus Ionel Ştefan, reprezentantul satului Măguri în Consiliul Lo­cal al Municipiului Lugoj.

Pentru a nu mai depinde de Enel, Primăria Lugoj a alocat recent 700.000 de lei, pentru înlocuirea transformatorului de putere, de 170-180 de volți, care nu mai face față consumului actual al localității, aflată în plină dezvoltare.