Ultima oră

Caravana burselor speciale de muncă la Lugoj. 18 angajatori oferă 200 de locuri de muncă

Angajatorii prezenţi oferă locuri de muncă atât pentru străinătate, cât şi pentru România şi pentru toate nivelurile de studii

MondialCaravana burselor speciale de muncă a ajuns în această săptămână la Lugoj. Acţiunea are loc în cadrul proiectului “Cercetarea şi prognozarea pieţei muncii din vestul României. Evidenţierea şomajului neînregistrat din Judeţul Arad, Timiş şi Bihor” în cadrul căruia Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş este partener.

De astăzi până joi la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Lugoj, str. Timişorii, nr. 27-33, consilierii AJOFM Timiş împreună cu partenerii implicaţi în acest proiect vor oferi persoanelor aflate în căutara unui loc de muncă consiliere. Pentru fiecare persoană intervievată se va elabora un raport individual de personalitate şi aptitudini profesionale, existând şi posibilitatea de a se înscrie la cursuri de formare profesionale. La eveniment participă 18 angajatori, care au pus la bătaie aproximativ 200 de locuri de muncă.

„Angajatorii prezenţi sunt foarte variaţi, se oferă locuri de muncă atât pentru străinătate, cât şi pentru România, pentru cei cu studii superioare, pentru cei cu studii la nivel de gimnaziu şi chiar şi pentru cei care nu au nici un fel de studii. Este important de ştiut că persoanele identificate pot deveni şomeri neindemnizaţi, iar Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă le oferă cursuri de formare profesională gratuită. De asemenea, aceştia trebuie să ştie că li se decontează chiar şi transportul la aceste cursuri, ceea ce, spun eu, este foarte benefic pentru ei”, a declarat pentru Redşteptarea Alin Laţcu, reprezentant Analytika International IT Management Consulting.

Angajatorii prezenţi la bursă au părerile împărţite. Unii sunt pesimişti în ceea ce priveşte Bursa locurilor de muncă şi interesul lugojenilor pentru aceasta, iar alţii consideră că îşi vor acoperi posturile în urma acestui eveniment.

„E o tendinţă cam timidă, după câte văd, mă aşteptam să fie mult mai mulţi doritori în a-şi găsi un loc de muncă. Deocamdată, slăbuţ, nu vor să muncească. Eu ştiu că ne confruntăm permanent cu această problemă şi ne doare. De ce? Tinerii care vin nu sunt stabili, tot timpul caută nu ştiu ce. Toată lumea caută ceva mai bun, dar nu sunt conştienţi de ceea ce li se poate oferi. Astea sunt condiţiile şi noi oferim tot ce se poate, dar stau cât stau şi pleacă”, este de părere Stelian Roşu, reprezentant S.C. Ardeleanu S.R.L.

„Am aşteptări mai mari de la Lugoj decât de la Deta, dat fiind numărul mare de locuitori. O să fim astăzi şi probabil mâine, nu ne-am decis dacă vom veni şi joi. Dacă rezultatul va fi unul bun şi feed-backul acestor zile va fi extraordinar, atunci cu siguranţă vom veni şi în ultima zi”, a spus Karla Racliu, manager Centrul de calificare profesională „Develope Yourself”.

Proiectul urmăreşte întărirea capacităţii organizaţionale a solicitantului prin metode specifice de abordare a şomajului neînregistrat la nivelul judeţelor Arad, Timiş şi Bihor, îmbunătăţirea mecanismelor şi instrumentelor în domeniul ocupării forţei de muncă prin analiza actuală şi reală a pieţei regionale a muncii şi îmbunătăţirea gradului de ocupare la nivelul acestor judeţe prin crearea, actualizarea continuă şi implementarea bazei de date privind şomerii neocupaţi şi neînregistraţi.

„Încă de la scrierea acestui proiect, gândul nostru a fost îndreptat spre a evidenţia cât mai bine, cât mai concret şi mai practic, persoanele neocupate. Este o problemă astăzi, pentru că noi înregistrăm şomajul vizavi de persoanele care sunt înregistrate în agenţiile noastre şi ne-am dat seama că sunt foarte multe persoane care nu lucrează niciunde, care nu sunt înregistrate şi despre care nu se ştia mare lucru pe piaţa muncii. Din punct de vedere ştiinţific, acest proiect este într-adevăr o lucrare de cunoaştere, de ştiinţă până la urmă, care va fi pusă în faţa specialiştilor şi a politicului pentru a se decide noi direcţii de dezvoltare, pentru că altfel aceste date nu vor fi decât nişte statistici. Eu, însă, cred că vor fi mai mult decât nişte statistici şi se vor lua măsuri concrete”, explică Marinel Henteş, director AJOFM Arad. –

Proiectul „Cercetarea şi prognozarea pieţei muncii din vestul României. Evidenţierea şomajului neînregistrat din judeţul Arad, Timiş şi Bihor” beneficiază de finanţare europeană (75%) prin POSDRU 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 17.901.371 lei, adică aproximativ 4 milioane de euro.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE