- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

”Capodopere romantice” cu pianistul Sorin Petrescu

Mondial [1]Primăvara muzicii clasice continuă la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” cu un concert al pianistului Sorin Petrescu de la Filarmonica ”Banatul” Timișoara.

Luni, 23 aprilie, de la ora 19.30, la sala teatrului lugojean va avea loc un recital de pian susținut de instrumentistul Sorin Petrescu – sub genericul ”Ca­po­dopere Romantice”.

În program sunt bijuterii ale muzicii clasice precum J. Brahms – So­nata a III a op. 5 în fa mi­nor; Fr. Chopin – Scherzo nr. 1 op. 20 în si minor; Nocturna op. 48 nr. 1 în do minor; Scherzo nr. 3 op. 39 în do diez minor; Ma­zurca op. 30 nr. 4 în do diez minor; Po­lo­neza op. 53 în la bemol major.

Prețul unui bilet este de 30 lei pentru adulți și 15 lei pentru elevi și pensionari. Biletele se pot cumpăra în ziua recitalului, începând de la 18.30.

Născut la Timişoara în anul 1959, pianistul Sorin Petrescu şi-a început studiile muzicale la Liceul de Muzică ”Ion Vidu“ din oraşul natal, continuându-le apoi la Conservatorul ”Ciprian Porumbescu“ (azi Universitatea de Muzică) din Bucureşti la clasa profesorului Constantin Ionescu Vovu.

În anii 1980 şi 1981, a participat la cursurile de vară ale Seminarului inter­naţional de la Weimar, la clasa de măiestrie a pianistului Rudolf Kehrer.

Din anul 1982, Sorin Petrescu este pianist (în prezent solist concertist) al Filarmonicii „Banatul“, desfă­şurând o bogată activitate solistică.

Este membru al Trio-ului Contraste, fiind un promotor al muzicii contemporane.