Ultima oră

Când este avantajos să optezi pentru linoleum și cum se montează corect

Sursa foto: https://pixabay.com/illustrations/room-empty-interior-ground-tiles-2103284/

MondialProiectul de amenajare interioară a locuinței tale se află în plină desfășurare? Există anumite spații în cazul cărora consideri că modelele de linoleum de pe emenatwork.ro reprezintă o soluție excelentă de acoperirea a pardoselii? 

Atunci articolul de astăzi ți se adresează. Citește în continuare pentru a descoperi avantajele pe care linoleumul le oferă și modul în care îl poți monta corect. 

Avantajele folosirii linoleumului în diverse spații

Linoleumul este unul dintre cele mai durabile materiale pe care le poți alege pentru acoperirea optimă a pardoselii.  Pardoseala din linoleum prezintă o durată de viață extinsă, de până la 30-40 ani, datorită rezistenței sale sporite la umezeală și zgârieturi. 

Linoleumul este ușor de curățat și de întreținut în timp. Trebuie doar să îl aspiri și să îl ștergi periodic cu ajutorul unui mop sau cu o cârpă umedă. 

Lipsa fibrelor sintetice din structura linoleumului îl transformă într-o opțiune agreată de utilizatorii interesați de opțiunile benefice pentru sănătatea lor. 

În plus, materialele naturale din care este realizat îl transformă într-o opțiune biodegradabilă, avantajoasă pentru utilizatorii care vor să protejeze mediul înconjurător. 

Pardoseala din linoleum reduce riscul de dezvoltare a bacteriilor în încăperile în care este montată. Aceasta contribuie și la îmbunătățirea calității aerului din spațiile respective. 

Contrar opiniei generale, linoleumul este rezistent la umezeală, în condițiile în care este montat corect. Trebuie să asiguri existența unui strat suport curat, neted și uscat pentru a beneficia de acest avantaj important. 

Găsești o varietate mare de modele și culori în cadrul ofertei de linoleum a magazinelor care comercializează acest tip de pardoseală. 

Cum să montezi corect linoleumul

Iată principalele etape pe care trebuie să le parcurgi pentru a monta corect și ușor linoleum, în orice încăpere:

  • Pregătirea suprafeței suport – Trebuie să te asiguri că suprafața pe care vei monta linoleum este curată, uscată și perfect nivelată. Orice imperfecțiune la nivelul acestei suprafețe poate fi ușor de sesizat ulterior montării linoleumului.
  • Aplicarea amorsei – Trebuie să amorsezi sapa autonivelantă, cu ajutorul amorsei aplicate cu trafaletul, inainte de a monta linoleumul. Ține cont și de specificațiile producătorului de la care ai achiziționat materialul, pentru a asigura pregătirea optimă a suprafeței suport.
  • Turnarea șapei autonivelante – Pentru a asigura caracterul perfect plan al stratului suport, trebuie să torni șapa autonivelantă. Ține cont de necesitățile specifice de montare ale linoleumului achiziționat atunci când parcurgi această etapă. Nu vei putea reveni la acest pas ulterior montării.
  • Finisarea șapei autonivelante – Trebuie să întinzi perfect șapa autonivelantă, cu ajutorul unui șpaclu. Apoi, folosește o rolă cu țepi pentru a elimina bulele de aer de la nivelul acesteia. Asigură-te că respecți timpul de maturare indicat de producătorul de la care ai achiziționat linoleumul.
  • Lipirea linoleumului – Ai nevoie de adeziv, de un burete și de o rolă de presare pentru a lipi corect linoleumul. Vei utiliza buretele pentru a elimina bulele de aer. În plus, asigură-te că ai la îndemână un șpaclu și un profil metalic, care să te ajute în această etapă. Linoleumul poate fi montat rapid și ușor prin debitarea fâșiilor. Anterior aplicării sale, folosește adezivul pe suprafața suport, pentru ca linoleumul să se lipească cu ajutorul acestuia. La final, presează linoleumul pentru a-l monta perfect, fără bule de aer sau imperfecțiuni.
  • Finalizarea montării – După ce ai lipit linoleumul, montează profilele de închidere.

Prin urmare, acum știi de ce este avantajos să optezi pentru montarea linoleumului în anumite spații din locuința ta. În plus, ai descoperit și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a monta corect acest tip de pardoseală. Acum trebuie doar să alegi linoleum de cea mai bună calitate și să respecți indicațiile oferite, pentru a te bucura de beneficiile oferite de acesta, pe termen lung. 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE