Ultima oră

Campionii sunt printre noi

Mondial

Lugojul a început să se remarce în lumea sportului prin performanțele gimnastei Lavinia Miloșovici, care în anii ‘90 a adus prestigiu întregii țări în cadrul Jocurilor Olimpice. După această reușită situația nu a stagnat, iar activitățile sportive au dat rezultate demne de apreciat datorită antrenamentelor și dedicației atleților.

În urmă cu mai mult de 20 de ani a început organizarea competiției de mountain bike Cupa Concordia, cu un traseu bine definit și gândit pentru participanții iubitori ai aventurării prin pădure, dar și celor care preferă mediul urban.

Desfășurat pe patru categorii, acest concurs reunește nu doar sportivi locali, ci și internaționali. Premiile diferă în funcție de aceste categorii și de la un an la altul pot varia. Ajunsă la cea de-a XIII-a ediție în 2018 este competita internațională de culturism și fitness Classic Florin Teodorescu. Aceasta a reunit sportivi din țară, dar și din Ungaria, Serbia, Italia și Cehia.

Concursul a fost împărțit de asemenea pe categorii pentru o mai bună încadrare a participanților, în funcție de profilul avut. Înainte de o astfel de competiție este nevoie de o pregătire de cel puțin patru luni, astfel încât rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. Cele mai importante sunt posturile și tranziția realizată între ele, dar și abilitatea sportivului de a demonstra că este relaxat în fața juriului și că prezentarea se desfășoară în cel mai natural mod posibil.

În ceea ce îi privește pe sportivii care se încadrează în categorii mai mici de vârstă, cluburile sportive locale din Lugoj au pregătit în mod constant tineri care promit prin rezultatele obținute că vor deveni niște adevărați performeri. Unii dintre ei au ajuns să facă parte din loturi naționale și să fie deținători de medalii și de alte
titluri.

Lugojul și-a menținut imaginea în peisajul sportiv de-a lungul anilor prin sportivii talentați și prin competiții dinamice.

A fost reprezentat în cadrul Jocurilor Olimpice în categorii precum gimnastică, judo sau canotaj, iar oamenii nu se opresc să inoveze în fiecare an în ceea ce privește sportul, fie el practicat în mod amator sau profesional.

Pe o scală mai largă, este posibil ca în viitor să intervină schimbări prin introducerea de sporturi precum pokerul sau jocurile pe calculator în cadrul Jocurilor Olimpice. Se pot ivi noi talente care să se transforme în campioni capabili să aducă medalii în țara-mamă și
orașului de origine.

Astăzi este posibilă chiar înscrierea la o școală unde se pot învăța trucurile și strategia de poker, iar persoanele care își doresc să ajungă să creeze propriul joc video au mai multe șanse ca niciodată să învețe tainele programării. În ultimii ani interesul pentru aceste două activități s-a extins și mulți dintre cei care la început erau doar amatori își propun să facă o carieră într-una din aceste direcții.

Există păreri conform cărora, de exemplu pokerul, ar urma o traiectorie potrivită în România, iar multe dintre evenimentele organizate aici, precum PokerFest, chiar stârnesc invidia
organizatorilor străini de festivaluri.

Și în lumea gamerilor situația a început să ia amploare, mulți tineri reușind să își transforme pasiunea într-o carieră. Un rol important în acest segment îl au urmăritorii de pe youtube sau din turnee, care la rândul lor își doresc să evolueze și să își schimbe statutul de simpli spectatori.

Cel mai nou sport înscris în rândul celor deja existente în cadrul Jocurilor Olimpice este escalada sportivă, în detrimentul altor 5 sporturi: karate, baseball, softball, skateboard și surf.

Urmează ca în 2020 echipe formate atât din femei, cât și din bărbați, să concureze pentru toate cele trei probe pe care acest sport le implică: viteză, bouldering și dificultate.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE