Ultima oră

[FOTO – VIDEO] CAMPIONII ROMÂNIEI! Speranțele de la CSȘ Lugoj au câștigat titlul național

MondialEvoluție de senzație pentru tinerele voleibaliste lugojene în fața propriilor suporteri, acestea reușind un turneu perfect în propria sală. Cinci victorii din tot atâtea meciuri, un singur set pierdut, o dominare totală a adversarilor, un public fenomenal, acestea au fost câteva dintre cheițele succesului spre cea mai strălucitoare medalie. Plus munca antrenorului Carmen Todros, care a câștigat cu ochii în lacrimi primul titlu național din carieră. O carieră care s-a întins, doar în antrenorat, pe nu mai puțin de 20 de ani, ani ce abia acum au scos la iveală ce a fost mai bun.

Povestea titlului național a început cu multe luni în spate, de la primul antrenament, urmat apoi de primul meci, turneul semifinal și mai ales decizia de a organiza tuneul la Lugoj. Avantajul propriului teren este mare, decisivă e valoarea componentelor lotului. Un lot care s-a dovedit extrem de omogen, cu fiecare dintre fete știind ce are de făcut, dar cu remarcatele Georgiana Popa și Patricia Bărbulescu, două dintre jucătoarele care de mult au depășit nivelul de speranțe, una cu evoluții în prima ligă, iar cealaltă în campionatul național de junioare.

Tehnic, turneul final a însemnat trei victorii în grupă, toate cu același scor, 3-0, în fața echipelor CSȘ Sibiu, CSȘ Botoșani și CS Dinamo București. Ultimul joc a fost și derbiul seriei, finala pe care toată lumea o preconiza. Doar că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și Dinamo a cedat, 0-3, în semifinale cu Victoria Nădlac. O echipă superbă, probabil singura din România care joacă volei cu zâmbetul pe buze, indiferent de rezultatul din teren. Fără elemente spectaculoase, însă cu multă ambiție, apărare și un antrenor efervescent și mereu pozitiv, Dorin Vărșăndan, Victoria Nădlac a fost supriza acestei finale a Campionatului Național de Speranțe.

Lugojencele au întâlnit în semifinale altă echipă din București, LPS Mircea Eliade București, în fața cărora au pierdut un set, la 2-0, însă au terminat jocul cu 3-1, iar medaliile erau deja asigurate. Doar că Georgiana Popa și compania își doreau cea mai strălucitoare medalie. Și ea a venit după o finală la acre au asistat peste 600 de spectatori, care au format două galerii fenomenale. CSȘ Lugoj nu a dat nici o șansă însă adversarului, cu care luptase aprig și în turneul semifinal (3-2 atunci, după ce Nădlac a avut 2-0!). Pe seturi a fost 25-13, 25-17 și 25- 6, 3-0, iar unicul refren a fost: ”Campionii, campionii, ole ole ole!”.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, Laurențiu Magdaș, membru în Consiliul Director al Federației Române de Volei și prof. Simion Moatăr, directorul CSȘ Lugoj.

Clasamentul final a fost următorul: CSȘ Lugoj(I), Victoria Nădlac (II), IOR București (III), Dinamo București (IV), CS Dacia Mioveni (V), CSȘ Bacău (VI), CSS Sibiu (VII), CSȘ Botoșani (VIII).

Trei jucătoare de la CSȘ Lugoj câștigat și premii individuale: Andra Badiu, cea mai de perspectivă jucătoare, Patricia Bărbulescu, cea mai bună apărătoare și Georgiana Popa, MVP-ul competiției, cel mai bun jucător al turneului.

Campioanele României sunt: Andra Badiu, Georgiana Popa, Patricia Bărbulescu, Cristina Livadariu, Roxana Muntean, Luiza Roșie, Denisa Subțire, Timea Petrescu, Georgiana Petruția, Isabela Batori, Andrada Lorke, Amalia Siskovits, Mădălina Ioniță, Sonia Dumescu și Ana-Maria Motos. Antrenor: prof. Carmen Todros.

Să le aplaudăm!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE