Ultima oră

Campanie de semnături! Și USR Lugoj vrea penalii afară din funcțiile publice

În cadrul conferinţei de presă, care a avut loc marţi, 3 aprilie, şi care a avut două puncte pe ordinea de zi, USR Lugoj a anunţat că a început luna, implicându-se intens în strângerea de semnături pentru campania națională ”Fără Penali în funcții publice”, care își propune să interzică persoanelor condamnate penal și care între timp nu s-au reabilitat să mai candideze pentru funcții publice.

Coordonatorul pe Lugoj pentru inițiativa cetățenească este Dan Lupulescu, fostul șef al Poliției Lugoj și vicepreședinte USR Lugoj. Acesta a anunțat că va fi amplasat un cort în Parcul Poștei unde lugojenii pot veni să completeze formularul pentru modificarea articolului 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales.

“Vom avea un cort care va fi amplasat în Parcul Poștei, unde se va asigura o permanență zilnică. De asemenea, vom aduna semnături și la sediul USR zilnic, între orele 9-12 și 16-19, unde va fi mereu un membru al partidului“, a declarat Dan Lupulescu.

Preşedintele USR Lugoj, Liviu Brînduşoni avertizează că deşi oricine poate să descarce formularul de pe site-ul farapenaliinfunctiipublice.ro şi să strângă semnături, nu toată lumea are drept de iscălitură pentru oficializarea documentului, iar lugojenii care doresc să se implice sunt rugați să aducă la sediul USR Lugoj tabelul completat cu numele susţinătorilor fără semnătură la subsolul paginii.

“Fiecare filială şi toţi cei implicaţi în această campanie au desemnat câte un reprezentant care are drept de semnătură care apare la subsolul listei şi nu este ca la alegeri când cel care aduna semnături şi semna lista. La Lugoj este responsabil domnul Lupulescu, care semnează fiecare listă la subsol”, a spus Liviu Brînduşoni.

Campania ”Fără Penali în funcții publice” trebuie să strângă în maxim șase luni, cel puțin 500.000 de semnături din 21 de județe.

Wi-fi pentru tot Lugojul

Şeful filialei Lugoj a USR-ului, Liviu Brînduşoni a adus la cunoştinţă în cadrul conferinţei faptul că în calitate de consilier local a depus la începutul săptămânii trecute o adresă la Primăria Lugoj prin care îl informează pe edilul şef că are şansa de a introduce gratuit internet Wi-Fi pentru municipiul de pe Timiş.

“La începutul săptămânii trecute am depus o adresă la Primărie prin care îl informam pe domnul primar că începând cu data de 15 mai Comisia Europeană deschide apelul de candidaturi în cadrul iniţiativei WiFi4EU. De ce am iniţiat acest demers? Pentru că am aflat despre iniţiativa Comisiei Europene şi mai mult decât atât, acest sprijin financiar se acordă printr-o procedură foarte simplă. Nu trebuie decât se te înscrii ca unitate administrativ teritorială pe un site-ul wifi4eu.eu şi unitatea administrativă poate beneficia de bon valoric de 15.000 de euro. Este o procedură nebirocratică, nu este nevoie de un dosar tehnic sau proiect pe fonduri europene, pur şi simplu te înscrii pe site şi în termen de 11 luni de la obţinerea acestui bon valoric, reţea de internet fără fir ar trebui să fie operaţională pentru ca acest bon să fie decontat. Aceasta nu se face de către Primărie, ci de către furnizorul de echipamente, iar administraţia locală trebuie să se asigure să fie funcţională timp de trei ani, iar locaţiile alese nu beneficiază deja de un astfel de sistem de internet”, a declarat Liviu Brînduşoni.

Bonul valoric se acordă pe principiul primul venit, primul servit, iar pentru România s-au alocat 15 astfel de bonuri, iar Lugojul ar putea să fie printre oraşele norocoase care în data de 15 mai poate beneficia de Wi-Fi gratuit.

Liviu Brîndușoni a venit cu propunerea ca zona Primăriei Lugoj, biblioteca, Parcul Copiilor, piaţa Iosif Drăgan Stadionul Tinertului şi Sala de Sport Lavinia Miloşovici, Parcul şi zonele de agrement din zona Ştrand, Muzeul de Istorie, Galeria Pro Arte, Parcul Gării, centrul social din cartierul Mondial Bocşei, Spitalul Municipal, Parcul Poştei, parcul din Micro V şi Sala de Sport I.K. Ghermănescu să aibă internet fără fir gratuit.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.