- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Campania de vaccinare antigripală începe cu mare întârziere în Timiş. Vezi care sunt motivele!

Mondial [1]

vaccinDeşi campania trebuia să demareze la începutul lunii octombrie, dozele de vaccin antigripal vor ajunge la Direcţia de Sănătate Publică Timiş abia joi, 15 noiembrie.

vaccinCampania de vaccinare gratuită antigripală derulată în cabinetele medicilor de familie începe cu întârziere. Deşi aceasta trebuia să demareze la începutul lunii octombrie, dozele de vaccin antigripal vor ajunge la Direcţia de Sănătate Publică Timiş abia joi, 15 noiembrie, urmând să fie împărţite medicilor de familie, iar luni, 19 noiembrie, să înceapă campania.

„Prima tranşă, pe care urmează să o primim este de 9.000 de doze, din care 60 de doze sunt repartizate de către Ministerul Sănătăţii instituţiilor ce aparţin de MAI. Restul, adică 8.940 de doze, vor fi repartizate medicilor de familie din Timişoara şi judeţ, medici care au trimis în timp util solicitările”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac.

Împărţeala, la latitudinea medicilor

În cadrul primei tranşe de vaccinare vor avea prioritate persoanele cu afecţiuni cronice, gravidele, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi apoi, în funcţie de afecţiuni, persoanele pe care fiecare medic de familie le consideră a fi cu risc mare de îmbolnăvire în această perioadă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au cerut Ministerului Sănătăţii un necesar de 40.000 de doze de vaccin antigripal care va veni în tranşe stabilite de Minister.