- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Cămin cultural cu instalație de climatizare şi încălzire centrală, la Criciova

Mondial [1]Locuitorii din satul Criciova vor avea până la sfârșitul acestei luni un cămin cultural complet reabilitat. Cu fonduri atrase de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Ad­mi­nis­trației Publice, în valoare totală de circa 350.000 de euro s-au efectuat lucrări am­ple, care au schimbat în­fă­ți­șarea vechiului edificiu din centrul localității.

Mai e­xact, a fost refăcut a­co­pe­ri­șul, fațada exterioară și in­te­riorul clădirii, s-a înlocuit instalația electrică, s-au construit grupuri sanitare moderne, s-a introdus încălzirea centrală, climatizarea și s-a achizițio­nat mobilier.

“La că­minul cultural de la Cricio­va se lucrează în prezent la fi­nisaje, deoarece investiția tre­buie finalizată până la sfâr­șitul acestei luni. Vom con­tinua să reabilităm și celelalte cămine din comună”, ne-a declarat Cristian Catană, primarul Criciovei.

În fază avansată de reabilitare se află și căminul cultural din cealaltă parte a satului, unde locuiesc etnicii ucraineni, iar în scurt timp vor începe lucrările și la cel din Jdioara.

În cele două edificii se vor investi, în total, 500.000 de euro, prin Agenția pentru Fi­nan­țarea Investițiilor Rurale. Pentru căminul de la Cireșu, s-a semnat contractul de fi­nan­țare, în valoare de 270.000 de euro, urmând ca în scurt timp să intre în faza de licitație, pentru stabilirea fir­mei constructoare.