"> Calificare! CSM Lugoj a prins primăvara europeană, după ce a eliminat Dukla Liberec, în Cupa Challenge | Redesteptarea

Calificare! CSM Lugoj a prins primăvara europeană, după ce a eliminat Dukla Liberec, în Cupa Challenge

 Calificare! CSM Lugoj a prins primăvara europeană, după ce a eliminat Dukla Liberec, în Cupa Challenge

Succes istoric al formației lugojene, care a reușit o calificare spectaculoasă în fața mult mai experimentatei echipe din Cehia. Echipa feminină de volei a CSM Lugoj a obținut o cali­ficare istorică în optimile de finală ale Cupei Challenge, la prima participare în competițiile continentale intercluburi a unei formații lugojene.

După victoria cu 3-0 din tur, în meciul cu Dukla Liberec din Cehia, CSM Lugoj avea nevoie în deplasare de cel puțin două seturi pentru a evita desfășurarea unui tie-break (set de aur), care să decidă soarta calificării. Tehnicienii Segrt – Grbic – Canea au pregătit excelent întâlnirea din Cehia, luând decizia menajării jucătoarelor titulare în campionat, pentru partida cu Volei Alba Blaj, desfășurată sâmbătă, 14 decembrie, cu o zi înaintea plecării în Cehia.

Un meci, care însă a fost gestionat excelent de tinerele jucătoare, cu Alexandra Panțiru cel mai bun realizator, pierdut cu 0-3, dar cu multe puncte adunate pe terenul campioanei (25-18, 25-23, 25-11). Între timp la Lugoj se pregătea, pe hârtie și pe teren, marea confruntare a finalului de an pentru voleiul lugojean.

Deplasarea lungă, făcută cu autocarul, a dus echipa lugojeană la Liberec cu două zile înainte de joc, pentru o acomodare cu sala, dar și cu mingile de joc, unele diferite față de cele din campionatul României.

Două antrenamente oficiale au avut lugojencele, la fel cum în jocul tur au avut și jucătoarele echipei din Cehia, iar similitudinile cu primul joc nu s-au oprit aici. Asta pentru că primul set al întâlnirii a fost unul copiat parcă din primul meci, cu răsturnări extraordinare de scor, decis în prelungiri. Lugojencele au început timid, reușind să păstreze echilibrul până la punctul 8, după care încet, formația gazdă a mărit distanța la puncte, ajungând la 20-13.

Deși setul părea încheiat, minunea s-a produs și CSM Lugoj a reușit nouă puncte consecutiv, devenind favorite la câștigarea primului act cu 22-20. A urmat binecunoscutul joc cu emoțiile suporterilor, 24-23 și minge de set Lugoj, situație repetată la 25-24, dar răsturnată apoi la 25-26, cu minge de set Liberec. Trei puncte la rând au închis însă tabela la 28-26 pentru Lugoj și primăvara europeană se întrezărea.

Gazdele, încurajate frenetic de o galerie nu foarte nu­me­roasă, dar extrem de gălăgioasă nu au cedat și profitând de o zi mai slabă în preluare a fetelor noastre, au egalat la seturi (25-19) și au trecut la conducere după 25-22 în setul trei. Soarta calificării avea să fie decisă în setul patru, atunci când CSM Lugoj a arătat determinare și dorință de a nu se juca și mai mult cu nervii propriilor suporteri. Un set condus de la primul punct și care a consemnat și cea mai clară diferență pe tabelă, 25-17, iar Diana și compania ne vor mai bucura de încă un joc european la Lugoj.

Setul cinci, jucat doar pentru statistică a adus în terenul lugojencelor jucătoarele tinere, Albăstroiu, Panţiru, Badiu, Popa Cauc şi liberoul Băr­bu­lescu, care s-au descurcat foarte bine până spre final, având 12-10, dar pierzând cu 12-15.

Reușitele acestei calificări istorice au fost semnate de: Diana Balintoni (3p), Daiana Roman (9 p), Andreea Petra (17 p), Nina Kocic (19 p), Tamara Ignjic (13 p), Laura Petria (3 p), Alexandra Cauc, Georgiana Popa (4 p ), Andra Badiu (2 p), Alexandra Panţiru (1 p), Adriana Popa – libero 1, Patricia Bărbulescu – libero 2. Antrenori: Ugljesa Segrt – Dragan Grbic – Vasile Canea

În optimile Cupei Challenge, CSM Lugoj va juca împotriva formației din Turcia, THY SK Turkish Airlines Istanbul, care a trecut în 16-imi de formația spaniolă Ibsa Palmas și care este pregătită de italia­nul Marcelo Abondanza. Jocurile sunt programate în intervalul 21-23 ianuarie 2020, partida tur la Lugoj, returul urmând să aibă loc între 4 și 6 februarie, în Turcia.

Leontin Tîrziu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *