Ultima oră

Calendarul inaugurărilor celor trei mari investiții: Lidl, Kaufland şi Dedeman

MondialStadiul lucrărilor la cele trei mari investiții de la Lugoj, situate pe strada Timișoarei – Lidl, Kaufland și Dedeman, suscită un viu interes printre lugojeni.

Cu aceste trei investiții, șo­ma­jul în municipiu, situat în pre­zent la un simbolic 0,7%, va coborî la un mi­nim istoric care înseamnă prac­tic zero, cu ocupare in­te­grală a forței de muncă in­terne.

”Noile investiții vor a­du­ce în jur de 350 de locuri de muncă și importante su­me la bugetul local, pro­ve­ni­te din taxe și impozite”, spu­ne primarul Francisc Bol­dea.

Centrul Logistic Lidl se va deschide în 17 noiembrie

Prima dintre cele trei mari investiții din ultimii ani de la Lugoj, și anume centrul lo­gistic Lidl, va avea inau­gu­ra­rea joi, 17 noiembrie 2016.
La festivitatea de des­chi­dere și-au anunțat pre­zen­ța Christina Lang, di­rec­to­rul sediului regional Lu­goj, Ionut Vasiu, director de­partament construcții și Sorin Greu, director general Bog’Art, care va prezenta so­luțiile și tehnologiile im­ple­mentate în cadrul con­struc­ției. La rândul lor, re­pre­zentanții executivi ai Lidl Romania vor da detalii des­pre depozitul de la Lu­goj.

Investiția se ridică la 20 mi­lioane de euro, una dintre cele mai mari ale ultimilor ani la Lugoj. Lucrările au în­ceput în prima lună a a­cestui an. Centrul logistic Lidl de la Lugoj este con­struit pe un teren de 14 hec­tare, situat pe strada Ti­mi­șoa­rei.

Suprafaţa centrului pro­priu zis este de peste 45.000 metri pătraţi şi in­clu­de clădiri de birouri, de­po­zit de mărfuri şi o par­care.

Retailerul german a a­dus la Lugoj circa 200 de locuri de muncă, part time sau full time: controlori de stoc, asistenți gestionare de stocuri, motostivuitoriști, o­pe­ratori de date (intrare, pre­gă­tire, ieșire) dar și spe­cialiști, manageri.

”Argumentele Lugojului pentru acest proiect au fost au­tostrada şi centura Lu­go­ju­lui, legătura dintre A1 şi A6 care va completa inelul de legătură al oraşului. A­vem şosea de centură şi dru­mul de 8 km rapid de le­gă­tu­ră pe autostradă direct pâ­nă la Viena. Pe această axă se va face aprovizionarea, cu circa 100 de auto­ca­mi­oa­ne pe zi”, spunea primarul Francisc Boldea.

 
Hypermarketul Kaufland, inaugurare cel târziu în martie 2017

La Hypermarketul Kau­fland, situat în spatele clă­dirii ButanGas, lucrările a­vansează cu repeziciune din vară. Meridian 22 a ter­mi­nat racordarea la rețeaua de apă a viitorului magazin Kau­fland și săptămâna vii­toa­re va încheia racordul la ca­na­lizare.

Căminul colec­tor cen­tral este deja făcut, ur­mează probele. La rețeaua de apă a lucrat aceeași firmă care e­fectuează săpăturile sub­te­ra­ne pentru noua rețea de apă a orașului.

La clădirea propriu zisă, au fost poziționați stâlpii de susținere și deja au fost în­chise trei laturi cu panouri pre­fabricate. S-a început și com­partimentarea inter­i­oa­ră.
Ritmul de lucru este foar­te susținut. Miercuri, 2 no­iembrie, se monta prima parte din acoperiș.

Proiectantul general este SC Art Kraft SRL Timi­șoa­ra, iar constructor antre­pre­nor societatea SC SSAB AG Bacău. Autorizația de con­struire cu nr. 180 a fost e­mi­să la 27 iulie 2016. E­xe­cuția lucrărilor a început la 28 august.

”Cel mai târziu, Kau­fland va fi deschis în martie a­nul viitor”, spune edilul șef al orașului, Francisc Bol­dea.

Și aici, angajările au fost di­verse: șefi de de­par­ta­men­te, serviciu aprovizionare -des­facere, pentru raionul de mărfuri sau schimb case, re­fe­rent resurse umane, ope­ra­tori (introducere date, con­trol prețuri, termene de va­labilitate), coordonator PSI, casieri, tehnicieni, lu­cră­­tori comerciali, pri­mi­tori distribuitori, îngrijitori pen­tru parcare sau magazin etc.

Dedeman va fi gata în decembrie 2017

Un alt mare retailer, și a­nume concernul Dedeman, rea­lizează la rândul lui o in­ves­tiție de amploare pe plat­forma din strada Timișoarei.

Cel mai important agent co­mercial, pentru articole de bri­colaj, materiale de con­struc­ţii, echipamente elec­tro­nice, electrice şi de ilu­minat, obiecte sanitare etc va deschide un complex co­mercial situat pe o suprafață de două hectare, pe locul fos­telor turnătorii și ateliere de curățătorie pneumatică a­le IURT.

Lucrările la structura de rezistență au început deja. Pentru cei 34.000 de metri pătraţi oferiți de Lugomet, societatea moștenitoare a IURT-ului, Dedeman a plă­tit 1,2 milioane de euro, con­form informaţiilor pu­bli­cate în Monitorul Oficial. Lucrările la Dedeman sunt prevăzute a se încheia în lu­na decembrie a anului 2017.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Calendarul inaugurărilor celor trei mari investiții: Lidl, Kaufland şi Dedeman

  1. Un lucru bun ca apar multe locuri de munca si automat se creeaza o lupta pt.forta disponibila.Cred ca pe criza personalului ar trebuii facut un reportaj ca momentan se practica ,,furtul”oamenilor seriosi si calificati!In zona de vest numai cine nu vrea sa munceasca nu are oferta!Succes noilor investitii dar cele mai mari probleme le vor avea cu personalul ,chiar daca nu recunosc!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE