- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Cadou de sărbători! Societatea Meridian 22, controlată de Curtea de Conturi Timiș

Mondial [1]Inspectorii Curții de Conturi Timiș fac în această perioadă verificări la societatea Meridian 22, aflată în subordinea Primăriei și Consiliului Local Lugoj.

Controalele au început în data de 26 noiembrie și se vor finaliza pe data de 14 decembrie.

Reprezentanții firmei spun că aceste verificări sunt cele care se efectuează periodic, exact ca în cazul pri­mă­rii­lor.

“Noi am fost înștiințați de către Curtea de Conturi, de aceste verificări, încă din data de 7 august, printr-o a­dresă care are următorul e­nunț: conform programului de activitate al Curții de Conturi pe anul 2018 vă co­mu­ni­căm că în perioada 26.11. 2018 – 14.12.2018 urmează să efectuăm o acțiune de control cu tema Controlul si­tua­ției evoluției și modul de administrare a patrimoniului public și privat al Unității Ad­ministrativ Teritoriale, de către Register A de interes local și societăți comercial cu capital integral sau majo­ritar al UAT pe anul 2017 la en­titatea Meridian 22 S.A Lu­goj. Este un control normal, care se face la toate pri­mă­riile și societățile cu capital de stat la o anumită perioadă de timp. La noi Curtea de Con­turi nu a mai fost de cinci ani, pentru a face o verificare generală. Inspectorii au mai fost în urmă cu doi ani, dar doar pe auditul performanței ac­tivității de apă și canal”, ne-a declarat Florin Iovescu, di­rector Meridian 22.

Primarul Francisc Boldea întărește spusele șefului de la Meridian.

”Odată la trei sau cinci ani, Curtea de Conturi des­fă­șoară controale de rutină care se întind de la jumătatea lui noiembrie, până la ju­mă­tatea lui decembrie. Ca fiecare societate comercială, își are bilanțul ei și execuția lor bu­getară este verificată”, spu­ne primarul Francisc Boldea.

Situația în care se află stația de epurare a apelor menajere din Lu­goj a creat o stare de incer­titudine la Meridian 22, mai ales că recent, Consiliul Local Lugoj a votat asocierea municipiului la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal. Acest fapt face po­sibilă cedarea rețelelor de apă-canal către operatorul u­nic Aqua-Tim.