- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Burgeri din fasole

Mondial [1]Ingrediente (4 porții)

Pentru burgeri:

Pentru salată:

Acești hrănitori burgeri vegetarieni sunt atât de gustoși că vor plăcea oricui. După ce sunt fripți, își păstrează forma, dar rămân moi și suculenți. O salată de roșii cherry cu busuioc este garnitura perfectă.

Preparare

Se încing 3 linguri de ulei într-o tigaie neaderentă, se adaugă ceapa și se călește 5 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie. Se adaugă morcovul ras și se sotează 2 minute, amestecând. Se ia tigaia de pe foc și se încorporează pasta de roșii.

Se încălzește grillul cutorului la mediu. Se pune fasolea într-un castron și se sfărâmă până se obține un piure nu foarte omogen. Se adaugă legumele gătite, firimiturile, brânza, pătrunjelul, sarea și piperul.

Folosind mâinile, se amestecă toate ingredientele, apoi se împart în 4 părți egale. Se modelează fiecare parte ca un burger mare, de 10 cm diametru și 2,5 cm grosime.

Se ung burgerii cu cele 2 linguri de ulei rămase, pe ambele părți, după care se așază pe grătarul de sub grill. Se frig 4–5 minute pe fiecare parte, sau până când sunt făcuți și crocanți.

Între timp, se prepară salata amestecând ulei, suc de lămâie, sare și piper, într-un castron. Se adaugă roșiile și busuiocul.

Se despică chiflele folosind un cuțit zimțat. Se pot frige pe grătar, alături de burgeri, în ultimele 3 minute ale timpului de gătit.

Se pun burgerii în fiecare chiflă și se servesc alături de salata de roșii cherry.