Ultima oră

Burgeri din fasole

MondialIngrediente (4 porții)

Pentru burgeri:

  • 850 g fasole albă fiartă
  • 1 morcov
  • 5 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 2 lingurițe pastă de roșii
  • 55 g brânză maturată, rasă
  • 55 g firimituri proaspete de pâine albă
  • 4 chifle de burger
  • 1 ceapă
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • piper
  • sare

Pentru salată:

  • 340 g roșii cherry galbene sau roșii
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură busuioc verde
  • Util

Acești hrănitori burgeri vegetarieni sunt atât de gustoși că vor plăcea oricui. După ce sunt fripți, își păstrează forma, dar rămân moi și suculenți. O salată de roșii cherry cu busuioc este garnitura perfectă.

Preparare

Se încing 3 linguri de ulei într-o tigaie neaderentă, se adaugă ceapa și se călește 5 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie. Se adaugă morcovul ras și se sotează 2 minute, amestecând. Se ia tigaia de pe foc și se încorporează pasta de roșii.

Se încălzește grillul cutorului la mediu. Se pune fasolea într-un castron și se sfărâmă până se obține un piure nu foarte omogen. Se adaugă legumele gătite, firimiturile, brânza, pătrunjelul, sarea și piperul.

Folosind mâinile, se amestecă toate ingredientele, apoi se împart în 4 părți egale. Se modelează fiecare parte ca un burger mare, de 10 cm diametru și 2,5 cm grosime.

Se ung burgerii cu cele 2 linguri de ulei rămase, pe ambele părți, după care se așază pe grătarul de sub grill. Se frig 4–5 minute pe fiecare parte, sau până când sunt făcuți și crocanți.

Între timp, se prepară salata amestecând ulei, suc de lămâie, sare și piper, într-un castron. Se adaugă roșiile și busuiocul.

Se despică chiflele folosind un cuțit zimțat. Se pot frige pe grătar, alături de burgeri, în ultimele 3 minute ale timpului de gătit.

Se pun burgerii în fiecare chiflă și se servesc alături de salata de roșii cherry.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE