"> Bunul simț și-a luat vacanță! Malul Timișului, din nou sufocat de gunoaie – Redesteptarea

Bunul simț și-a luat vacanță! Malul Timișului, din nou sufocat de gunoaie

 Bunul simț și-a luat vacanță! Malul Timișului, din nou sufocat de gunoaie

În ultimii ani Lugojul a cu­noscut o creștere a activităților de voluntariat. Sătui să își vadă orașul degradându-se pe zi ce trece, mai mulți cetățeni de toate vârstele s-au implicat frecvent în acțiuni de curățare a spațiilor verzi din municipiu și mai ales a malurilor Timi­șului, cea mai recentă fiind în primăvară.

Din păcate, la polul opus se află lugojenii care nu dau doi bani pe mediul încon­jurător și nici pe munca volun­tarilor. Splaiul 1 De­cem­brie 1918, cel mai po­pular în rândul tinerilor care iasă la o plimbare pe malul Timișului, a ajuns să arate ca o veritabilă groapă de gunoi, cu toate că există co­șuri și pubele pentru co­lectarea selectivă aproape la fiecare bancă.

Hârtii, PET-uri, plase, doze de aluminiu, resturi textile, toate se găsesc din belșug pe malul apei, fiind aruncate cu nonșalanță de către cei care circulă pe splai. Obișnuiți să arate cu degetul spre administrația locală și să aștepte să se facă curat după ei, cetățenii lipsiți de cei șapte ani de acasă continuă să urâ­țească fața Lugojului, iar lupta cu mormanele de de­șeuri pare să fie fără sfârșit.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: