"> Bugetul Meridianului, motiv de conflict între consilierii locali! „PNL știe doar insolvența și datoriile” – Redesteptarea

Bugetul Meridianului, motiv de conflict între consilierii locali! „PNL știe doar insolvența și datoriile”

 Bugetul Meridianului, motiv de conflict între consilierii locali! „PNL știe doar insolvența și datoriile”

Societatea Meridian 22 a devenit câmp de bătălie politică între PSD şi PNL, partidele care compun consiliul local al municipiului.

Propus pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, 28 decembrie, a Consiliului Local, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul acesta al societăţii Meridian 22 a fost singurul proiect de hotărâre, din cele 26 aflate pe ordinea de zi a ședinței, care nu a trecut de votul consilierilor.

Bugetul a fost respins prin balotaj, opt voturi pentru, opt voturi împotrivă, situaţie posibilă după ce consilierii Barboni, Bădina şi Savu, de la PSD nu au participat la vot.

Cei care s-au opus aprobării bugetului au fost consilierii PNL.

“Propunerea de suplimentare cu 5% a cheltuielilor la combustibil şi energie, când combustibilul şi energia sunt în scădere, nu se justifică. E 28 de dolari barilul de petrol, iar energia va scădea. PNL-ul este împotriva votării bugetului prezentat. Scopul nostru este să avem bani mai mulți pentru investiţii, nu pentru cheltuieli”, a spus Ioan Ambruş, preşedintele PNL Lugoj.

Consilierul Nicu Bădina a reacţionat la această decizie şi a spus că “PNL ştie doar insolvenţa şi datoriile şi asta vrea să fie şi la Meridian”.

Prezent în sală, directorul Meridian 22, Iosif Groza, a justificat prognoza bugetului prin faptul că societatea trebuie să-şi ia măsuri de siguranţă în cazul în care costurile cu combustibilii vor creşte pe parcursul anului şi prin creşterea necesarului de energie electrică, odată cu operaţionalizării noilor facilităţi de la staţia de epurare.

“Nici nu am pus cât trebuie, ţinând cont de faptul că energia electrică va creşte în cantitate prin punerea în funcţiune a staţiei de la Jabăr. La combustibil acum preţul este mai mic, dar nimeni nu ne poate asigura că el nu va creşte”, a precizat Iosif Groza.

Argumentele însă nu au fost de ajuns pentru a convinge grupul liberal, ca urmare Meridian trebuie să întocmească alt buget, pe care să-l supună aprobării.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: