Ultima oră

Boxul lugojean, sub secera recesiunii! Un consilier local şi-a donat indemnizaţia pentru a compensa lipsa de finanţare

MondialSubfinanţarea cronică  cu care se confruntă Clubul Sportiv Municipal Lugoj a atins niveluri insuportabile, în acest an.

Afectate sunt toate secţiile clubului lugojean (fotbal, box, gimnastică, handbal, lupte libere, lupte greco-romane, şah, volei), restanţele salariale pentru sezonul  în curs depăşind, în unele cazuri, o jumătate de an.

Mai mult, există clauze contractuale neonorate chiar şi din 2016.

Dezamăgiţi de situaţie şi de promisiunile neonorate ale celor care administrează activitatea clubului, sportivii au început să-şi arate nemulţumirile deschis, refuzând să mai participe la antrenamente.

Lăsată mai tot timpul la coada alocărilor financiare este şi secţia de box (ce funcţionează din 2010) a CSM Lugoj, care a ajuns să acumuleze printre cele mai mari restanţe salariale, acestea fiind în momentul de faţă, de şapte luni de zile. Deşi boxul are unul din cele mai mici bugete (aproximativ 3000 de lei lunar), în cadrul CSM Lugoj, atât sportivii legitimaţi, Flavius Gomoescu (15 ani) şi Denis Berciu (19 ani), ambii cu rezultate notabile, cât şi cei doi antrenori, Ştefan Gomoescu şi Edmond Copoţ, nu au mai primit nici o indemnizaţie din luna aprilie.

Boxerii au fost “uitaţi” şi la ultimele alocări de bani destinate CSM-ului.  Un sprijin financiar a venit din afara clubului, de la consilierul local PNL Mihai Anghel, care a donat jumătate din indemnizaţia sa de ales local pentru un boxer (cealaltă jumătate de indemnizaţie fiind donată pentru o lugojeancă, practicantă de judo).

“Secţia noastră trece prin momente foarte grele, fiind cel mai slab finanţată de când ni se alocă fonduri. Cu toate că a fost anunţată o sumă record şi cea mai mare finanţare alocată de la bugetul local de când există clubul, la noi au ajuns doar banii pentru primele patru luni, de la începutul anului. Considerăm că modalitatea de a împărţii sumele destinate CSM-ului nu este transparentă şi se face pe criterii preferenţiale, iar secţiile mai mici sunt amânate cel mai mult de la finanţare. Ar fi normal să se prezinte spre ce secţii s-au dus aceşti bani publici, ce cheltuieli s-au făcut sau ce transferuri au fost. Această subfinanţare fără sfârşit poate duce la pierderea unor sportivi din cadrul secţiei noastre, pe care nu i-am adus pe bani mulţi, cum se practică în alte cazuri, ci i-am crescut cu mari eforturi şi i-am format cu multă muncă. Antrenorii şi sportivii secţiei de box îşi onorează angajamentele faţă de club şi au reprezentat cu rezultate bune Lugojul la toate competiţiile la care au participat. Aşteptăm şi din partea responsabililor clubului să-şi onoreze promisiunile faţă de această secţie. Pe această cale mulţumesc consilierului local Mihai Anghel care a donat 350 de lei din indemnizaţia de la Consiliul Local Lugoj, pentru susţinerea sportivului Flavius Gomoescu”, a spus antrenorul Ştefan Gomoescu.

Secţia de box a reuşit să obţină performanţe notabile cu sportivii săi, cel mai bun rezultat fiind bifat chiar în acest an prin boxerul Denis Berciu (component al lotului naţional U 22), care a devenit vicecampion european, la nivelul de vârstă sub 22 de ani.

Sportivul este de două ori vicecampion naţional, a câştigat aurul la o ediţie a Cupei României şi deţine ale cinci medalii de bronz la campionatele naţionale.

Un alt boxer de perspectivă format la Lugoj, care s-a remarcat în ring, este Flavius Gomoescu, acesta fiind medaliat cu aur de două ori, la Cupa Prieteniei şi la Cupa Banatului, desfăşurate la Timişoara.        

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE