- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Boxerii lugojeni au cucerit trei medalii la Cupa Revoluției

Mondial [1]Boxul lugojean și-a demonstrat încă o dată valoarea la una dintre cele mai importante competiții organizate în fiecare an, în vestul României.

Sportivii legitimați la secția de box a Clubului Sportiv Municipal Lugoj au reușit să urce de trei ori pe podiumul de premiere al Cupei Revoluției, ce a avut loc în zilele de 7 și 8 decembrie la Timișoara.

Competiția, la care au participat și patru cluburi din Serbia, a fost găzduită de Sala Sporturilor “Constantin Jude”, cu o capacitate 1400 de locuri pe scaune.

Delegația lugojeană, condusă de Ștefan Gomoescu, a totalizat un bilanț de două medalii de aur și una de argint. Din rândul boxerilor de la CSM Lugoj, cea mai notabilă evoluție a avut-o Zoli Samuel Gruia (născut 2002), la juniori II.

Sportivul a primit din partea organizatorilor premiul galei de combativitate, după ce l-a învins în ring, finala categoriei 60 kg, pe sârbul Alex Petrovici, de la Dinamo Pancevo, cucerind medalia de aur în cel mai disputat meci, considerat, al acestei gale de box. Reușița lui Gruia a fost dublată de cadetul Vlad Lazarovici (n. 2004), care în prima zi a competiției a învins în cadrul categoriei 76 kg un pugilist din Craiova prin abandonare, în repriza a treia, iar în a doua zi s-a impus, după doar două reprize, în fața unui sportiv de la LPS Banatul Timișoara.

Așadar Lazarovici a bifat cea de-a doua medalie de aur a CSM Lugoj.

Pe podium a urcat și Raul Predescu (n.1999), de la CSM Lugoj, care s-a clasat pe locul II, la seniori, în cadrul categoriei 69 kg, cedând poziția de lider în fața unui boxer de la Viitorul Timișoara.

“A fost o competiție puternică, întinsă pe parcursul a două zile, cu un nivel tehnic ridicat și o importantă prezență a boxerilor din Serbia. Sportivii noștri au avut un evoluție foarte bună, au dovedit o combativitate ridicată, au avut atitudine și dorință de a câștiga. Felicitări celor trei boxeri pentru rezultatele obținute și ne dorim să continuă, cel puțin la același nivel și în anul care urmează”, a punctat Ștefan Gomoescu, coodonatorul și antrenorul secției de box de la CSM Lugoj.

 Ediția din acest an a Cupei Revoluției a adunat peste 50 de boxeri de la cluburi din Jimbolia, Lugoj, Timișoara (trei cluburi), Reșița, Salonta, Craiova și țara vecină, Serbia.

În cele două zile s-au desfășurat 40 de meciuri.