- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Bologa după demisia acceptată: C.S.M. Lugoj va intra în faliment! Fără bani nu se poate face sport de performanță

Mondial [1]Deja aflat în postura de ex-director al CSM Lugoj, Gheorghe Bologa a ținut să clarifice decizia de a părăsi conducerea clubului de seniori al orașului, decizie validată de primarul Francisc Boldea astăzi.

Principalul motiv s-a legat de lipsa de finanțare, în condițiile în care există restanțe de 276.753 lei către sportivi, 53.000 lei către bugetul asigurărilor sociale, 24.000 de lei către furnizori pe 2015 și alți 55.000 lei către furnizori pe 2016.

”Vreau să fac de la început precizarea că dacă cineva este nemulțumit de activitatea și de modul în care am cheltuit banii la CSM Lugoj, se poate lămuri prin efectuarea unui control. De fapt am și solicitat acest control auditului Primăriei sau Curții de Conturi, pentru că niciodată nu am cheltuit banii decât legal. Chiar dacă i-am cheltuit prea repede, cum afirmă domnul primar”, a spus Bologa.

Acesta a mai afirmat că a încercat numeroase demersuri pentru a primi finanțări pentru sport sau investiții, însă răspunsurile nu au venit deloc sau cu mare întârziere. ”Singurele lucruri la care am primit răspuns foarte repede au fost cele două demisii ale mele, cea din consiliul local și cea de acum. Atunci dl. primar a reacționat imediat”, a mai adăugat Gheorghe Bologa.

Lipsa consistenței dialogului între biroul șefului CSM Lugoj și primarul orașului este pusă pe seama unui episod din campania electorală.

”Atunci s-a stricat relația între mine și primar. Am fost la o emisiune pe un post tv în Timișoara cu Ambruș și Martinescu și nu i-am atacat pe cei doi mai agresiv, lucru care mi s-a reproșat. Primarul avea așteptări de la mine să fie Bădina 2, dar eu nu pot fi needucat, o persoană care nu știe să vorbească și doar să acuze”, a afirmat Gheorge Bologa.

Demisia înaintată de Bologa a fost acceptată, justificarea primarului Francisc Boldea fiind că sumele alocate CSM Lugoj nu pot fi suplimentate, lucru solicitat de șeful CSM Lugoj.

În locul lui Gheorghe Bologa la conducerea CSM Lugoj a fost numit, până la organizarea concursului, Marius Maier.