"> Boldea versus Martinescu! Primarul îl acuză pe consilierul local de blocarea reorganizării Salprest și Meridian 22 | Redesteptarea

Boldea versus Martinescu! Primarul îl acuză pe consilierul local de blocarea reorganizării Salprest și Meridian 22

 Boldea versus Martinescu! Primarul îl acuză pe consilierul local de blocarea reorganizării Salprest și Meridian 22

Societățile Meridian 22 și Salprest vor fi nevoite să se transforme din societăți pe acțiuni în societăți cu răspundere limitată pentru a nu se desființa, dacă reclamația unuia dintre consilierii locali asupra hotărârii de principiu, care permite reorganizarea celor doi operatori locali va avea câștig de cauză.

Autoritățile locale au anunțat că de la începutul acestei luni, săptămânal factorii de răspundere se întâlnesc la primărie pentru a găsi soluțiile cele mai potrivite pentru a nu trimite aproximativ 300 de oameni acasă.

“În ultima perioadă de timp, în fiecare zi de luni, la sediul primăriei are loc o ședință de lucru pentru reorganizarea Meridian 22 și Salprest. Participă managerii și directorii economici ai celor două instituții, secretarul municipiului, șeful direcției tehnice din administrația locală și bineînțeles primarul. Până acum s-au stabilit câteva elemente concrete în această direcție. O delegație condusă de Dan Ciucu, secretarul primăriei a fost la Timișoara, la Consiliul Național al Concurenței, iar o altă delegație condusă de Iosif Groza, directorul Meridian 22, s-a deplasat la București, la ANRSC pentru stabilirea termenilor obligatorii de reorganizare și funcționare. Înainte de finele lunii ianuarie o altă delegație din care fac parte Dan Ciucu și Iosif Groza vor fi prezenți la București pentru a definitiva toți pașii care trebuie făcuți privind reorganizarea Meridian 22 și Salprest, forma sub care trebuie să funcționeze după 1 mai 2018. Eforturile noastre sunt însă îngreunate de o acțiune a consilierului independent, Marius Martinescu, care în calitate de reclamant cheamă în judecată Consiliul Local Lugoj și primarul municipiului, ce au calitatea de pârâți, cerând anularea hotărârii Consiliului Local nr. 188/31.10.2017 privind aprobarea în principiu a modalității de gestiune a serviciilor comunitare de utilități publice reprezentate de Meridian 22 și Salprest. Practic acest consilier folosește orice mijloc de a distruge posibilitatea de divizare a celor două societăți, divizare obligatorie după 1 mai 2018, care trebuia aprobată încă de la 1 noiembrie 2017, lucru pe care noi am încercat să-l facem. Pe de altă parte tot Martinescu, însă, ne cere acum să ne întâlnim săptămânal, pentru a reorganiza societățile, lucru pe care noi îl facem deja de mai mult timp. Cine mai poate să înțeleagă această atitudine duplicitară. Dacă hotărârea 188/31.10.2017 se anulează, soarta Meridian 22, Salprest și a celor aproximativ 300 de angajați este pecetluită, lucru dorit, se pare, de cei din opoziție. Această inițiativă face mult rău Lugojului și lugojenilor. În aceste condiții, pe care Martinescu și ceilalți consilieri din opoziție încearcă să le creeze, mai rămâne o singură variantă de acțiune: Meridian 22 și Salprest se transformă în SRL-uri. Noua legislație nu mai permite ca o societate pe acțiuni să aibă un acționar unic, cum este Consiliul Local la Meridian 22 și Salprest”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Deocamdată reorganizarea Meridian 22 și Salprest rămâne incertă și nici nu se știe cum vor putea deservii nevoile de gospodărire ale municipiului.

cristi

1 Comment

  • Lasa ca va intelegeti pana la urma ,la fel ca schimbul cu MApN.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *