Ultima oră

Boldea minte de se stinge lumina! Iluminatul public din Lugoj funcționează perfect și orice bec se schimbă în 48 de ore

MondialNumeroasele sesizări ale lugojenilor privind sistemul de iluminat public din oraș, cu stâlpii de iluminat nefuncționali în cartiere și pe mai multe străzi ale municipiului sau becurile și globurile neschimbate din unele zone ale urbei și de pe aleile de promenadă ale malurilor Timișului, de ani de zile, au fost total ignorate de autorități.

În ședința ordinară de joi, 26 septembrie, Francisc Boldea, primarul Lugojului a solicitat Consiliului Local să aprobe proiectul cu titlul: “prelungirea contractului de concesiune a serviciului de iluminat public din Municipiul Lugoj”.

La întrebarea consilierului local din grupul PNL, Bogdan Blidariu, dacă este mulțumit  de ELBA și de modul cum este întreținut iluminatul public la Lugoj, primarul a răspuns categoric: “Da, sunt mulțumit”.

Boldea chiar a lăudat sistemul de iluminat nocturn, susținând că este unul dintre cele mai bune din țară, care a adus Lugojului importante economii la buget.

“Aduceți-vă aminte ce probleme am avut înainte de 2008, când mergeau doar 1.000 de stâlpi. Era un bec la capătul străzi și unul la mijloc. Acum avem 3200 de stâlpi care funcționează. Că se mai ard câte 50 de becuri, asta întotdeauna a fost. Dar vine și le schimbă în 48 de ore. Este clauză în contract. Numai acolo unde sunt întreruperi durează până găsesc cauza. În 10 ani de când este contractul cu ELBA avem o economie de 20 de miliarde. Suntem singurii din țară care am primit pentru becuri garanție un an. De când am modernizat am făcut 4 miliarde de lei economie la ENEL, pentru iluminat nocturn. Pentru că avem corpuri Philips, care nu s-au stricat. Avem probleme doar la Tapia și Măguri unde nu s-a modernizat și sunt corpurile vechi. E păcat să nu mergem în continuare cu contractul. Ar fi cea mai mare rușine pentru Consiliul Local să nu prelungim. Să rămână orașul fără iluminat festiv de sărbători”, a spus primarul Francisc Boldea.

Din păcate, în ultim perioadă, acesta ne-a obișnuit cu povești din categoria ”gogoșilor electorale”, unele chiar minciuni gogonate.

Pentru că există zone scufundate în beznă, unde becurile nu se schimbă nici în 48 de săptămâni, nu de ore. Dacă ar fi acceptat vârsta pensionării și s-ar fi plimbat seara pe malurile râului Timiș, fie în zona Cotu Mic, fie pe Splaiul 1 Decembrie, ar fi văzut (deși greu, din cauza întunericului) că nu arde nici un bec. Iar acest lucru a fost valabil toată vara, fără nici o intervenție din partea autorităților, deși semnalele, atât prin media, cât și prin aplicația Primăriei au fost nenumărate.

De toată jena este faptul că problemele iluminatului nocturn, vizibile atât în cartiere, cât și în centrul orașului, au fost trecute în sarcina lugojenilor, care din lipsă de educație, distrug în fiecare luni și marți din săptămână becurile și globurile pe mal și în parcuri.

“Totul se întâmplă noaptea la trei. Să vedeți ce găsim luni și marți pe mal și în parcuri”, a precizat Boldea.

Proiectul a trecut în cele din urmă, la limită, cu ajutorul consilierului local Ioan Haneș, care a votat tacit, fără să ridice mâna, alături de cei nouă consilieri PSD prezenți (a lipsit Baboniu), după ce înaintea ședinței a promis grupului PNL că nu va vota proiectul.

Prelungirea contractului cu ELBA s-a făcut pentru următorii doi ani de zile, un nou cadou rușinos și defavorabil orașului făcut de administrația PSD.     

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Boldea minte de se stinge lumina! Iluminatul public din Lugoj funcționează perfect și orice bec se schimbă în 48 de ore

  1. Povesti de gradinita; orice plimbare seara poate dovedi contrariul si cu atat mai mult chiar si dupa sesizari lucrurile raman neschimbate, cred ca sunt destui care sa confirme acest lucru; strazile de la periferie sunt umbre fara stapan ; asta daca nu cunosti pe careva pe la primarie (ca pentru orice alta problema defapt), ca deh, pile cunostine si relatii;
    Cat despre cei de la elba sa fim seriosi aceasi marie cu alta palarie.

  2. Problema cu becurile arse (sau pâlpâitoare) este că nu există o cale prin care responsabilul cu iluminatul public din primărie (care o fi acela) să poată afla şi direct de la cetăţean unde sunt avarii sau becuri arse (uzate).
    Poate că celor de la ELBA le mai scapă (din vedere) câte un stâlp sau bec „mort”.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.