Ultima oră

Biscuiți „Made In Lugoj”, investiție de 8 milioane de euro și 500 de locuri de muncă! Discuții cu una dintre firmele cheie în domeniu din Europa

MondialUnul dintre cei mai importanți producători de biscuiți și produse de patiserie din Europa este în discuții avansate cu Primăria Lugoj pentru a deschide, pe o suprafață de 10 hectare la marginea orașului, o fabrică cu 10 linii de producție, compania urmând să ofere 500 de locuri de muncă pentru lugojenii interesați. Anunțul a fost făcut de primarul orașului după întrevederea avută zilele trecute cu președintele companiei elvețiene Cornu.

Firma care produce biscuiți are o piață de desfacere impresionantă, în Europa și Africa, fabrica ce ar urma să fie deschisă la Lugoj putând să trimită biscuiții produși spre cele două continente. Printre produsele pe care elvețienii le pun la dispoziția clienților lor se numără covrigi, sticksuri, grisine de toate formele, pâine prăjită, crispbread, biscuiți de ceai, de cafea, de sampanie, dar și alte tipuri de fursecuri și produse de patiserie.

„Am avut o întrevedere de două ore în care am discutat problemele legate de deschiderea acestei fabrici de biscuiți. Va avea la sfârșit 500 de angajați, aproape 8 milioane de euro investiți, aproape 10 hectare pentru că sunt 10 linii de 250 de metri lungime, linii complet automatizate care produc diferite tipuri de biscuiți și care necesită o anumită tehnologie”, a declarat pentru Redeșteptarea primarul Francisc Boldea.

Tot din spusele primarului, elvețienii au căutat loc pentru a-și deschide fabrica în mai multe orașe din România, lucrurile care i-au atras la Lugoj fiind transportul gratuit în comun, prețurile bune la utilități și mai ales legăturile de infrastructură pe care orașul le are și le va avea în viitor.

„Dânșii și-au exprimat dorința de a investi la Lugoj pentru că avem transport gratuit, avem un teren în zona industrială lângă sensul giratoriu de la Coștei, că suntem legați direct de autostrada spre Vest și că drumul rapid sau autostrada către Grecia trece chiar pe lângă terenul respectiv și se leagă de sensul de la Coșteiu”, a mai explicat Boldea.

Potrivit site-ului cornu.ch, pagina de internet oficială a companiei, Cornu operează trei mari branduri spre piața în care are desfacere. Este vorba despre Roland, care produce majoritatea produselor companiei, Mon Village, brand cu produse speciale, limitate sau de lux și Holle, brand dedicat produselor din secară, făină bio și produse de tip toast. Cele două părți, dar și firma de consultanță care sprijină proiectul urmează să aibă a doua întâlnire la finalul lunii mai, când se vor stabili cu exactitate detaliile despre colaborarea româno-elvețiană.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

10 Comentarii on Biscuiți „Made In Lugoj”, investiție de 8 milioane de euro și 500 de locuri de muncă! Discuții cu una dintre firmele cheie în domeniu din Europa

 1. Asi dori sa stiu unde se depun cv pentru angajare

 2. asi dorii sa aflu unde se depun SV pentru angajare…Multumesc

 3. asi dori sa ma angajez la firma dumneavoastra ce acte imi trebuie

 4. Foarte bine .. Multe a facut Boldea pentru orasul asta.. Felicitari lui si realizarile sale chiar au succes! Lugojul v-a ajunge sus daca continua asa cu dezvoltarea !

 5. sper sa-i placa la tov primar comentariile.nu de alta dar poate isi da seama ca nu il mai crede nimeni.

 6. lugojean falos // 23 aprilie 2015 at 23:14 // Răspunde

  Fix pentru că există transport în comun gratuit, vor veni elvețienii. Dar un punct de vedere de la Cornu, nu atu putut afla??.
  Parcă văd că este o gogoașă cât primarul de mare.
  Mai ales că nu este amintit anul finalizării asa zisului proiect.

 7. Iara o da boldea in bara si cu astia ca si cu restu, prevad

 8. Biscuitii produsi la Lugoj vor fi distribuiti centrului logistic interzonal Lidl, acestia fiind transportati cu masini BMW facute tot in Lugoj.
  La inaugurarea noii inteprinderi vor avea cuvantul dl primar, urmat de americanii de la centrul de seniori situat la poalele Dealului Viilor. Sunt asteptati locuitori din toata regiunea de Vest a tarii, orasul de pe Timis fiind ales capitala regiunii, avand sediul in cladirea fostei Prefecturi, pusa la dispozitie la binevointa edilului sef.
  In incheiere, vom avea un concert Lepa Brena, care a confirmat cu placere invitatia domniei sale, primarul Lugojului.

  • Perfect!!!
   Comentariul ar sta bine linga poza lui boldea(b-mic) pentru a arata celor ce mai cred in basme, maretele realizari(investitori adusi) la Lugoj!!!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE