Ultima oră

BILANŢ: Societatea Meridian a terminat pe profit anul 2013, transportul fiind însă pe pierdere

Meridianul are în administrare o lungime totală de 105 kilometri – rețele apă, respectiv 77 kilometri – rețele canalizare

Meridian foto: arhivă redesteptarea.ro

MondialConsiliul Local Lugoj a aprobat bilanţul financiar-contabil al societăţii Meridian 22 în şedinţa de miercuri, 30 aprilie. Anul 2013 a decurs bine din punct de vedere financiar pentru societatea Consiliului Local. Trăgând linie, anul trecut s-a încheiat cu un profit net de 46.280 lei.
Societatea a înregistrat o cifră de afaceri netă de 8.933.276 lei, în creştere cu 8 % faţă de 2012.

„Veniturile totale din exploatare realizate ca urmare a serviciilor de prestări catre populaţie, instituţii şi agenţi economici (concretizată prin activitatile de livrare apă potabilă, servicii de canalizare, administrare fond locativ, transport urban de călători cât şi lucrări de modernizare şi reabilitare a reţelelor, alte venituri din exploatare) la care se adaugă şi subvenţiile înregistrate au fost de 9.192.805 lei (depăşite cu 9 % fata de anul anterior), iar cheltuielile aferente exploatării au fost de 9.010.105 lei, în consecinţă rezultatul exploatării s-a încheiat cu profit în sumă de 182.700 lei”, se arată în documentul trimis spre aprobare consiliului.

„Cirfa de afaceri mai mare, şi automat profitul, vin din faptul că am început să contractăm lucrări mai mari, am început să câştigăm licitaţii”, ne-a declarat managerul Iosif Groza.

Transportul, în pierdere

Detaliat pe principalele activității desfășurate, secția canalizare a încheiat cu profit în sumă de 248.000 lei, secția apă a încheiat cu o pierdere (strict din activitatea de producere,transport și livrare) în sumă de 101.000 lei. Fondul locativ a încheiat cu un profit de 341.000 lei.

În activitatea de transport urban de călători veniturile au fost de 534.500 lei, iar cheltuiala de 750.800 lei, astfel că serviciul a funcţionat pe pierdere, deşi în cursul anului 2013 s-a primit subvenţie pe transportul în comun de 408.000 lei.

Societatea înregistra la data de 31 decembrie creanţe în valoare de 1.730.000 de lei cuprinzând sume de încasat de la populaţie, asociaţii de locatari (82 %) şi agenti economici. În cursul anului 2013 au fost înaintate către datornici (persoane fizice şi juridice) un numar de 2.400 somaţii de plată, iar în instanţă s-au înregistrat un număr de 155 dosare pentru pretenţii.

DSC_0041Salarii mărite cu 4%

„Cheltuielile cu personalul (salarii şi cheltuieli cu asigurările şi protecţia socială) sunt în suma de 4.190.000 lei( 47% din cheltuielile de exploatare-procent acceptabil, nedepășindu-se 50% din cheltuiala cu exploatarea). Economia realizată la fondul de salarii previzionat a permis la 1 decembrie 2013 o ușoară indexare a fondului salarial cu 4,35%”, se mai arată în raport.

S-au acordat tichete de masă pe întreg parcursul anului 2013 în sumă de 230.000 lei, sumă cuprinsă şi în bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii, iar cu ocazia sărbătorile legale (8 Martie, Paşte, 15 august și de Crăciun) au fost acordate şi tichete cadou. La capitolul datorii, Meridianul are credite bancare pe termen scurt în valoare de 1.078.000 lei.

„Am fost nevoiţi să apelăm la o linie de credit pe un an de zile pentru că recuperarea creanţelor de la populaţie merge mai greoi, mai ales în instanţă. Astfel, avem nevioie de lichidităţi pentru a plăti la rândul nostru furnizorii”, ne-a explicat directorul financiar Florin Iovescu.

Meridianul are în administrare o lungime totală de 105 kilometri –rețele apă, respectiv 77 kilometri – rețele canalizare. Numărul total al branșamentelor de apă este de 12.099 (implicit sunt încheiate cu utilizatorii același număr de contracte comerciale), iar pentru activitatea de canalizare există 10.034 racorduri funcționale. Vizavi de gradul de contorizare acesta se prezintă astfel: 82% – grad de contorizare la populație, 95% – agenții economici, 100% – la instituțiile publice. La 31 decembrie 2013 societatea avea un număr de 170 de angajaţi.

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE