Ultima oră

[UPDATE] Bătăuşii de la “Aurel Vlaicu”, cercetaţi de comisia de disciplină şi poliţie

Mondial

UPDATE: În urma imaginilor video difuzate în spaţiul public, care surprind o agresiune în incinta Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj, poliţiştii lugojeni s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe în cazul elevului de 17 ani, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, poliţiştii continuând cercetările în vederea dispunerii măsurilor legale. Oamenii legii precizează că “în conformitate cu art. 193 alin. 3 din NCP, acţiunea penală în cazul infracţiunii de lovire sau alte violenţe se pune în mişcare la plângerea persoanei vătămate”.

Incidentul de ieri, 26 ianuarie, de la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj, filmat şi postat pe internet, în care un elev de la o clasă tehnologică a fost agresat fizic de doi colegi, dă mari bătăi de cap conducerii unităţii de învăţământ unde a avut loc incidentul şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

În această dimineaţă s-a întrunit consiliul profesoral care a format o comisie de disciplină alcătuită din patru persoane în frunte cu directorul liceului, care îi va avea alături pe psihologul instituţiei, profesorul responsabil cu probleme educative şi diriginta elevilor implicaţi.

Comisia trebuie să analizeze cazul, să întocmească un raport şi să propună măsurile ce se impun, care vor fi discutate în consiliul profesoral de săptămâna viitoare. Se au în vedere mai multe sancţiuni printre care cea mai gravă este scăderea notei la purtare la 1, care ar putea atrage după sine, în cazul în care media generală este sub 6, exmatricularea.

“S-a întrunit consiliul profesoral, a fost formată o comisie de cercetare disciplinară care va analiza şi discuta acest incident. Exmatricularea directă nu se poate face, întrucât elevii agresori sunt la învăţământul de zece clase, unde regulamentele nu prevăd acest lucru. Se poate dispune scăderea notei la purtare, mustrare scrisă, retragerea bursei, care este de 200 lei lunar, mutarea într-o altă clasă şi monitorizarea atentă a celor implicaţi în scandal. Între timp cazul a fost preluat de Poliţia Lugoj care face cercetări. Elevii bătăuşi au 16 ani, iar victima 17. Scandalul, din relatările obţinute până acum a pornit de la o datorie mai veche, infimă, de doi lei, pe care victima o avea către unul dintre prietenii agresorilor, dar probabil că motivul real este un conflict mai vechi. Victima a prezentat echimoze la nivelul feţei, părinţii au fost la spital şi urmează să obţină documentele legale pentru a vedea dacă e nevoie de zile de îngrijiri medicale”, a explicat profesorul Marcel Drăgan, directorul liceului.

Incidentul este urmărit îndeaproape de inspectoratul şcolar care şi-a trimis reprezentanţii la locul scandalului şi a catalogat evenimentul ca fiind grav.

“Este o violenţă fizică, o violenţă fizică gravă. Din păcate nu se poate aplica exmatricularea pentru că agresorii sunt la învăţământul preuniversitar secundar inferior. Copilul poate răspunde prin cea mai mare sancţiune care i se poate aplica care este scăderea notei la purtare până la 1, care atrage repentenţia. Însă vorbim de un copil care repetă deja clasa a IX-a, care a mai avut abateri disciplinare. Colegii noştri s-au adresat poliţiei, urmând ca dumnealor să cerceteze agresorul penal şi să răspundă pentru fapta pe care a săvârşit-o. A fost un profesor de serviciu, dar din discuţiile avute cu colegii noştri aseară şi azi-dimineaţă nu s-a putut confirma dacă se află în proximitatea clasei sau dacă era prin zonă. În mod firesc, profesori de serviciu avem în pauze, ei îşi fac datoria, însă răspund nu de o singură clasă, ci răspund de mai multe clase, de coridoare, încercând să supravegheze ca incidente de acest gen să nu aibe loc. Este un eveniment regretabil pentru noi, dar și pentru copilul agresat”, a punctat Aura Danielescu-inspector şcolar general.

Comisia de cercetare trebuie să stabilească unde se afla profesorul de serviciu, dacă incidentul a avut loc în pauza de la ora 13, aşa cum s-a spus iniţial, sau în alt moment şi dacă vor fi sancţionaţi şi ceilalţi elevi care au filmat.   

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE