Ultima oră

Bătălia pentru apă răscoleşte străzile Lugojului

MondialEdilii locali promit că ceea ce nu s-a reuşit în aproape un deceniu, se va realiza în ur­mătorii doi ani. So­cie­ta­tea ”Hidroconstrucţia”, fi­lia­la Caransebeş, care în ur­mă cu opt ani a început lu­cră­rile de introducere a unei noi reţele de magistrale şi con­ducte stradale, din ma­te­rial plastic, pentru sistemul mu­nicipal de transport şi a­li­mentare cu apă potabilă pe teritoriul Lugojului are pla­nificat în programul de ac­ţiuni pentru perioada ur­mă­toa­re deschiderea de şan­tie­re pentru completarea şi fi­na­lizarea lucrărilor din con­trac­tul de execuţie semnat în decembrie 2007.

După ani de zile în care in­troducerea ţevilor mo­der­ne s-a desfăşurat cu di­fi­cul­ta­te şi în ritm lent, ac­ti­vi­ta­tea fiind chiar întreruptă timp de doi ani, problemele au apărut după ce compania a încercat să obţină o a­jus­tare a preţurilor, neac­cep­ta­te iniţial de administraţia lu­gojeană.

Până la urmă s-a a­juns la un acord şi în pri­me­le luni ale lui 2016 lucrările au fost repornite sub pre­siu­nea sancţiunilor con­trac­tua­le şi a somaţiei ad­mi­nis­tra­ţiei locale lugojene de a re­zi­lia proiectul.

“Din primele luni ale lui 2016 şi până în prezent s-a introdus tu­bu­la­tură nouă pe străzile Bo­lin­ti­neanu, Mărăşeşti, Rarău”, se arată într-un comunicat al Primăriei Lugoj.

Conform statisticii, Lu­go­jul deţine la ora actuală 137 de străzi, pe care au fost amplasate conducte noi, în cei opt ani de zile în care s-a operat mondernizarea re­ţelei publice de apă.  Gra­ficul de lucru pentru anul în curs, cu prelungire în 2017, prevede intervenţii la 98 de străzi.

În total, ar trebui să fie introduse ţevi de 110 mm şi 200 mm, pe o lun­gi­me de peste 17 kilometri, pe C. Porumbescu, A. Ipă­tes­cu, P. Maior, N. Iorga, Gh. La­zăr, L. Rebreanu, T. Bre­di­ceanu, P. Chinezu, Ci­pa­riu, Independenţei, I. Vidu, A. Vlaicu, D. Cantemir, Ti­mi­şului, Pescarilor, Mic­şu­ne­lelor, T. Popovici, Ca­rai­man, M. Eminescu, Pa­de­şu­lui, C. Brediceanu, Mag­no­liei, Ştrandului, N. Băl­ces­cu, Plopilor, Memo­ran­du­lui, Stadionului, Pandurilor, Cam­pionilor, Morilor, Spor­­turilor, Insulei, Liber­tă­ţii, C. Munteanu, Ştefan cel Mare, M. Kogălniceanu, Îm­păratul Traian, I.P. Bă­nă­ţeanu, I. Barbu, A.C. Po­po­vici, Siretului, G. Coşbuc, U­nirii, Coposu, A. Iancu, A. Şa­guna, E. Murgu, Piaţa Vic­toriei, I. Creangă, V.V. De­lamarina, Narciselor, G.A. Petculescu, Ceah­lău­lui, Miniş, P. Pincio, Nera, 1 Decembrie 1918, Poalele Vii­lor, Rosada, I.L Ca­ra­giale, Bega, Bojinca, Ne­cu­liţă, Bujorilor, A. Odeanu, T. Grozăvescu, Bobâlnei, Ce­feriştilor, Şt. O. Iosif, Xe­nopol, C.D. Gherea, Mo­cioni, Mihai Viteazul, Ba­na­tului, Fd. Plevnei, Ghio­cei­lor, G. Şincai, Fd. D­o­ro­banţilor, Rahovei, Fd. Boc­şei, Fd. Bârzavei, Cetatea Veche, Făgăraş, V. Branişte, Gherghinelor, Pasaj Gher­ghi­nelor, Pasaj Piaţă, Piaţa I.C. Drăgan, Victoriei, P. Cer­na, ITL A, Izlazul Mic, Sta­dionului, Oloşagului, Su­dului, N. Titulescu, Do­robanţilor.

“Hidroconstrucţia va lu­cra în acest an în ritm accelerat pe străzile care nu au fost modernizate pentru finalizarea reţelei. Ce nu poate fi realizat în 2016 se va continua în anul care ur­mează. Lucrările sunt de am­ploare şi vor cuprinde ma­joritatea cartierelor din oraş. Noile conducte vor tre­bui conectate la ma­gis­tra­lele introduse deja”, a mai transmis Primăria Lu­goj.

Zilele trecute au în­ce­put lucrările pentru reţeaua nouă de apă în cartierul Mi­cro III, pornind de pe strada Huniade şi până pe Cloşca. Până în 2016 s-au amplasat în subteran 66 de km de tubulatură nouă, o parte din aceasta fiind deja folosită alături de reţeaua veche de peste 40 de ani, în sistemul municipal de furnizare a apei.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE