Ultima oră

Aventurile samuraiului Abe în țara șogunului Dragnea

MondialSamuraiul Abe, alias Shinzo Abe, cel mai longeviv premier al Japoniei, pleacă într-o călătorie taman în celălalt capăt al lumii, în îndepărtata țară numită România. Politicos ca orice nipon, vine cu daruri – scutirea de viză pentru români (o așteptăm încă de la partenerul strategic ameri­can), dar și cu promisiuni de afaceri reciproc avantajoase. Nu mai puțin de 20 de mari căpetenii de firme din Țara Soarelui Răsare s-au aliniat în spatele lui!

La fața locului, primul șef de guvern japonez care a efectuat o vizită oficială la București a avut surpriza vieții lui. Se afla în țara șogunului Dragnea, cel care, din două lovituri de sabie partinică, a zburat doi premieri, la interval de câte ju­mă­tate de an. Atât de absorbiți eram de războiul PSD-PSD, încât nici nu l-am băgat în seamă pe domnul acela asiatic, reprezentant al uneia dintre cele mai mari puteri ale lumii. Nici vorbă de contracte economice care ar fi putut reprezenta o suplimentare, ca să nu spunem alter­na­ti­vă, la ce ne oferă Uniunea Eu­ropeană, cu generozitatea binecunoscută. În loc de acestea, Abe a ”beneficiat” de un tur gratis la Muzeul Satului, întâmpinat de o doamnă îm­brăcată în blănuri, ce ieșise dintre colibe. Greu de crezut că oficialii din Bulgaria și Serbia vor scăpa ocazia unor contracte economice importante, așa cum au făcut-o mai marii politicii dâmbovițene!

Lăsând gluma (amară!) la o parte, guvernarea pe principiul ”noi nu știm cu ce Dumnezeu se ocupă dre­gă­to­rii, ei habar n-au și nici nu le pasă de noi”, s-a generalizat în toată țara. Lupta politică, în egoismul și mon­stru­oa­sa ei suficiență, pârjolește totul în jur. La Lugoj, după multele e­pisoade jenante din Consiliul local (Paul Graffendorf, Aura Twa­rowska etc.) rezidenții noului cartier Militari sunt la un pas de a rămâne fără calea de acces, recent asfaltată. Ca și la Bu­cu­rești, lupta politică se duce pe deasupra capetelor lor, nimeni nu i-a întrebat până acum de să­nă­tate. În țara șo­gu­nului Dragnea, mân­că­to­ri­ile dintre semidocții vanitoși ajunși în fruntea buca­te­lor confiscă orice, inclusiv șan­sa unei guri de oxigen, a unei ferestre de oportunitate spre zona care, încet-încet, devine port-drapelul progresului mondial.

Mă întreb ce se ascundea sub zâmbetul lui Abe atunci când anonimul ex-premier Tudose, rămas fără sprijin po­litic, nu s-a prezentat la în­tâlnire. La capitolul ”ceafă groasă”, i-am bătut de mult până și pe vecinii bulgari, care s-au dovedit mai inte­li­genți și mai persuasivi în ur­mă­rirea interesului național. Bravo lor! Ei și sârbii vor ști să îl primească pe premierul nipon ca la carte. Iar noi, poa­te peste 50 de ani, la proxima vizită…

Ca un fapt divers, românii de rând, cei adevărați, au răs­cum­părat palma de la Bu­cu­rești în deplasare, la Tokyo, într-o com­petiție a inte­li­gen­ței, crea­ti­vi­tății și tehnologiei.

Neștiută în țară, o echipă de 12 tineri, bă­ieți și fete (ingineri, studenți și elevi) ne-au făcut o propagandă mai bu­nă decât toți șogunii vre­melnici, care au pretenția să confiște politica națională.

Cei 12 români au luat locul 2 la Cam­pionatul mondial de sumo ro­botic, competiție la care au par­ticipat 120 de ro­boți din 25 de țări. ­Per­­formanță unică și fă­ră… bani, obținută în chiar capi­ta­la mondială a mașinăriilor inteligente! În urma concursului, ro­botul românesc, numit ”Cheetah”, este considerat al doilea robot autonom din lume la cate­go­ria sa. Ei merită întregul nostru respect, și nu politicienii care stră­lucesc prin absență!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE