Ultima oră

Avantajele și dezavantajele unui aparat dentar invizibil

Mondial

Cu ajutorul unui tratament ortodontic poți corecta la orice vârstă diverse probleme dento-maxilare și poți obține zâmbetul la care ai visat dintotdeauna. Asta înseamnă că un aparat dentar poate fi o investiție importantă în propria sănătate, indiferent la ce vârstă apelezi la un tratament ortodontic.

Pentru că sunt asociate în special cu vârsta copilăriei, pentru majoritatea adulților, purtarea unui aparat dentar poate părea o decizie nefirească. Totuși, în prezent, există suficiente variante de tratament, încât acest aspect să nu mai reprezinte un motiv întemeiat pentru care să neglijezi remedierea problemelor cu care te confrunți.

În plus, dacă alegi un aparat dentar care se aplică pe suprafața internă a dinților, așa cum sunt aparatele dentare incognito și linguale, absolut nimeni nu va ști că porți aparat dentar.

Aparat dentar invizibil. Avantaje

Așa cum îi spune și numele, principalul avantaj al unui aparat dentar invizibil este că nu se vede, fiind un tratament ideal pentru adulții cu o viață profesională sau socială foarte activă.

Bracketii linguali sunt concepuți pentru a fi montați pe fața internă a dinților, spre deosebire de cei ai unui aparat convențional, care se aplica la vedere.

Aparatul dentar invizibil este o metodă alternativă pentru cei care doresc corectarea dinților, fără să se simtă stânjeniți atunci când zâmbesc.

Aparatul dentar invizibil este individualizat, ceea ce înseamnă că se adaptează pe forma anatomică a dinților pacientului.

Spre deosebire de aparatele clasice, a căror bracketii și secvențe de arcuri pentru îndreptarea dinților sunt standardizate pe baza unor tipuri generale predefinite, în cazul aparatelor linguale, acestea sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte.

Un alt avantaj al aparatelor dentare invizibile este că oferă rezultate într-un timp mai scurt față de aparatele dentare clasice, primele efecte pozitive fiind vizibile după doar câteva săptămâni de
tratament.

În plus, montarea bracketilor pe partea interioară a dinților nu are doar un rol estetic, ci și unul funcțional, riscul aparițieicariilor și deteriorarea smaltului fiind reduse considerabil.

Aparat dentar invizibil. Dezavantaje

În primul rând, trebuie să știi că pentru montarea aparatelor dentare invizibile este nevoie de training specializat, de aceea nu toți medicii îți pot oferi această opțiune de tratament.

În plus, aplicarea unui aparat dentar lingual poate cauza disconfort, pacientul putând întâmpina probleme de pronunție până se va obișnui cu el.

Nu te îngrijora însă, disconfortul va dispărea în câteva zile. În schimb, datorită poziționării aparatului pe suprafața internă a dinților, curățarea poate fi mai dificilă.

Trebuie menționat și faptul că aparatele dentare invizibile nu se pretează pentru orice fel de probleme ortodontice. Există cazuri în care purtarea unui aparat fix clasic este absolut necesară.

Aparat dentar invizibil preț

Chiar dacă vei găsi un medic cu pregătirea necesară pentru a-ți monta un aparat dentar invizibil, unul dintre motivele pentru care acest dispozitiv nu este o opțiune foarte populară este prețul, mult mai
ridicat față de cel al unui aparat obișnuit.

Acest lucru se datorează tehnicii avansate folosite pentru realizarea acestui tip de dispozitiv ortodontic. În plus, dacă un bracket lingual este afectat în timpul tratamentului, costul pentru recondiționarea aparatului va fi de asemenea mai ridicat.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.