"> Atenție! Locuitorii din Lugoj, pândiți de pericole la tot pasul – Redesteptarea

Atenție! Locuitorii din Lugoj, pândiți de pericole la tot pasul

 Atenție! Locuitorii din Lugoj, pândiți de pericole la tot pasul

Lugojul oferă la tot pasul pericole, care pot crea adevărate tragedii. Acestea sunt diverse și de multe ori greu sesizabile.

Unul dintre acestea este legată de reapariția pe străzi a câinilor vagabonzi. Fără a fi băgate în seamă de autorități, peste zece patrupede de acest fel sunt tot mai prezente în zona sensului giratoriu de lângă fos­tul magazin Eurogen, iar pe timpul nopții și-au făcut culcușuri chiar pe rondoul care marchează intersecția.

Aceștia sunt și foarte agresivi și nu ezită să atace trecătorii. În dimineața zilei de 8 mai, un lugojean abia a scăpat de furia lor.

“În jurul orei 5,30 mă îndreptam cu bicicleta spre serviciu și am fost atacat de o haită de 12 câini, care se aflau chiar în vârful rondoului din sensul de la Eurogen. Au fost foarte agresivi și în încercarea de a mă apăra mi-au sfâșiat pantalonii și ciorapii. Am avut noroc în bicicletă, pe care am folosit-o ca scut și într-o mașină care a trecut pe-acolo și i-a speriat. Nu știu ce se întâmpla dacă în locul meu pe-acolo trecea vreo femeie sau vreun copil fără apărare. Sunt tot mai mulți și nu știi nicodată ce se poate întâmpla. Trebuie luate măsuri, pentru a nu se mai repeta ­a­se­menea lucruri”, ne-a declarat Nicolae Covaci, victima haitei de câini.

Viespi uriașe

În Parcul Prefecturii, la un metru de fântâna arteziană de la care se aprovizionează cu apă sute de lugojeni există o groapă pe lângă care zboară neîntrerupt zeci de viespi uriașe. Cel mai probabil și-au făcut un fagure în pământ, însă ele sunt un real pericol pentru cei care beau apă de la fântână sau pentru copiii care se joacă în zonă, în a­pro­piere fiind și “Orășelul co­piilor”.

“Chiar lângă fântână sunt zeci de bândăoni, care trec și de cinci centimetri lun­gi­me. Sunt din aceia care se întâlnesc în special în păduri și a căror înțepătura este foarte peri­culoasă. Știu caz de alergic, care a decedat la Găvojdia doar dintr-o înțepătură. Dacă te împung mai mulți e dezastru. Sunt mulți copii care se joa­că acolo și ar trebui luate măsuri”, ne-a spus Petrică V, lugojean care merge cu frică să-și mai ia o sticlă cu apă de la fântână.

Capcană pe trecerea de pietoni

Pe strada Nicolae Titulescu, colț cu Cernei, a apărut o ”groapă artificială”, creată de dispariția unui canal.. Este ca o capcană pentru orice tre­că­tor, biciclist și chiar autotu­rism, care se află chiar la ca­pă­tul trecerii de pietoni. “Cei care nu cunosc locul, pot deveni oricând victime.

Când ieși de pe trecerea de pietoni, calci direct în ditamai groapa. Te bucuri că nu a dat vreo mașină în tine, dar îți rupi singur gâtul”, ne-a declarat La­zăr S de pe strada Cernei.

Astfel de “gropi” sunt prezente și pe lângă fostele depozite de la gară, însă drumul de-acolo nu este foarte circulat.

Pe lângă cele trei exemple, sesizate de lugojeni sunt numeroase altele, cum ar fi căderea tencuielilor de pe clă­di­rile vechi sau apariția vi­pe­relor, în zona de lângă Dealul Viilor.

Ca de obicei, admi­nis­trația locală are rezolvare pentru toate, după ce află din presă.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: