Ultima oră

Asociațiile de proprietari vor mai puțină birocrație

MondialFederaţia Asociaţiilor de Proprietari din Lugoj strân­ge propuneri de la cele 23 de asociaţii afiliate, pentru pro­iectul de modificare a le­gii 230/2007 privind în­fiin­ţa­rea, organizarea şi func­ţio­narea asociaţiilor de pro­prietari.

Prevederile legii au adus mai multe nemulţumiri în ultimii ani, privind modul de abordare a activităţilor a­so­ciaţiilor de proprietari.

“Sunt unele prevederi care sunt destul de greoaie, ne în­carcă cu acte pe care nu a­vem unde să le depozităm şi noi avem câteva propuneri pentru simplificarea unor proceduri sau eficientizarea şi modificarea altora care nu corespund activităţilor noas­tre”, a spus Vasile La­zăr, preşedintele F.A.P.L.

Noi­le propuneri au în ve­de­re, printre altele, simpli­fi­ca­rea procedurilor birocratice şi renunţarea la întocmirea u­nor dosare, care trebuie ul­te­rior arhivate, în cazul vân­ză­rii sau cumpărării unui a­par­tament, permiterea de a or­ganiza cur­suri pentru ad­minis­tra­tori.

De ase­me­­nea se solicită per­mi­te­rea ad­mi­nis­tratorului aso­cia­ţiei să a­siste alături de pre­­şe­din­te la verificările stă­rii fizice şi teh­nice a clă­dirilor, iar mo­dificările din spaţiile co­mu­ne, atât cele la partea de struc­tură, cât şi cele la par­tea de aspect interior, să fie permise cu acordul tuturor proprietarilor şi nu doar a majorităţii (2/3), cum este în prezent.

Propunerile tre­bu­ie strânse până în toamnă.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on Asociațiile de proprietari vor mai puțină birocrație

  1. Domnule Cosmin Gheorghe,este adevatat ca cei din conducerea asociatiei ar trebui alesi de proprietari din zona respectiva,numai ca nu -i asa.Cind sunt alegei acest individ isi aduce o gasca de sustinatori ,adica o gasca la care le da de baut si fac scandal jignindune .E adevarat ca multi locatari desi sunt nemultumiti de conducerea asociatiei ignora si nu vin la sedinte,si in acest mod acesti indivizi isi continua activitatea fara sa le pese de cartier.Acest individ care e prededinte pacaleste locatari punindui sa semneze ca au luat la cunostinta ca e sedinta ,si pe urma deasupra scrie ca acesti semnatari sunt de acord cu realegerea lui,venind la sedinta cu listele si le flutura in nas la cei prezenti.Cu ani in urma cartierul micro 2 era unul dintre cele mai curate si bine puse la punct,dar de cind a venit acesta e dezastru –mizerie galagie

  2. Cosmin Gheorghe // 13 august 2015 at 11:21 // Răspunde

    Pai, problema este una foarte simpla. Asociatia, caci de aceea se numeste asa, are un for de conducere ALES, nu este numit de nimeni! Deci, presedinte, etc. sunt alesi de catre dvs, cei din cartiere. Daca ceva nu va place, vin noile alegeri…cand vin…si ii schimbati! Aveti dreptate, si eu sunt de acord. Asociatiile de proprietari nu trebuie sa fie doar niste simple colectoare de bani, ele trebuie sa se implice activ. Nu se implica! Afara! Si inca ceva! Dupa parerea mea, persoanele care lucreaza ( deci primesc salariul de la noi), ar trebui sa fie din cartierul respectiv! Poate asa facem sa fie si interes si fidelizare!

  3. nu stiu pentru ce avem nevoie de asociatie de proprietari cind noi platim facturile la institutiile care ne ofera serviciile—daca mergem, sa spunem ca avem o problema la asociatie in legatura cu ce se intimpla in cartier ,cum ar fi curatenia sintre blocuri ,alei,linistea ,daca spunem ca un individ a rupt un pom sau distruge dalele si spatiile verzi parca vorbesti cu pamintul,nu intereseaza pe nimeni–asta e in micro 2 unde nu putem sa-l schimbam pe betivul care sta cu forta pe capul oamenilor fara sa-l intereseze ceva,si cred ca si in alte cartiere e tot asa,platim niste smecheri si betivi care fac chermeze in asociati pe bani locatarilor–cam asta ne ajuta asociatia

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE