"> Artistul american Dean Bowman și ”Pink Floyd” de Cluj deschid sezonul evenimentelor de gen la Lugoj – Redeșteptarea

Artistul american Dean Bowman și ”Pink Floyd” de Cluj deschid sezonul evenimentelor de gen la Lugoj

 Artistul american Dean Bowman și ”Pink Floyd” de Cluj deschid sezonul evenimentelor de gen la Lugoj

Anul cultural 2019 va marca 10 ani de blues și jazz la Lugoj, în spectacole organizate de Casa de Cultură a Municipiului. Con­cer­tul dedicat acestui eveniment va avea loc în 12 aprilie la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”.

”Va fi un spectacol cu totul deo­sebit, o punere în scenă a ce­le­brului album Dark Side of the Moon, al formației Pink Floyd. Punerea în scenă aparține trupei clujene Speak Floyd. Este o trupă tribute Pink Floyd, care a susținut reprezentații de mare succes la București și Cluj Na­po­ca, iar în 2019 au programat un tur­neu național. Au făcut săli pli­ne, au adus pe scenă proiecții vi­deo, lumini speciale, voci fe­minine, saxofon etc. Va fi un spectacol complex dedicat unui album complex, considerat cel mai bun al formației Pink Floyd, cu un melanj de stiluri specific”, ne-a declarat Augustin Bercean, referent de specialitate la Casa de Cultură a Municipiului, orga­ni­za­tor de evenimente culturale.

Membrii formaţiei Speak Floyd din Cluj sunt Dudu Isabel – vocal, Sandy Deac- claviaturi, vocals, chitară acustică și elec­trică, Kovacs „Kovi” Laszlo – chitară acustică și electrică, Răz­van Rotiș – tobe și percuție, Tudor Pop- bass, Edi Raita – claviaturi, Gențiana Ganea – voce și backing vocals și Rudy Lazar – saxofon.

Alți membri fondatori: David Bryan – vocals și Ko­lum­ban Zoltan – bass. Trupa a fost fondată în 2010 și promovează un rock progresiv. Până atunci, solistul american de culoare Dean Bowman, originar din New York, va reveni pentru a treia oară la Lugoj cu un concert dedicat Zilei Femeii, 8 Martie și intitulat ”Love Songs” (”Cântece de Dragoste”).

La acest spec­ta­col, Casa de Cultură a Mu­­nicipiului este co-organizator.

De neratat în 2019 vor fi ediția a treia a Galei de Folk, Gala de Jazz din noiembrie și spectacolul ”Live in the City”, ediția a cincea, cu invitați din țară. Artiștii lugojeni vor avea un eveniment rezervat doar lor.

Trei zile din decembrie, sub genericul ”Lugoj Art” vor avea loc evenimente diverse, de la expoziții de pictură la recitaluri rock, care vor pune în valoare talente ale Lugojului, indiferent că acestea sunt în țară sau peste hotare.

Agenda com­ple­tă a manifestărilor, precum și lista definitivă a artiștilor invitați, vor fi cunoscute abia după apro­ba­rea bugetului agendei cultural ar­tistice a Consiliului Județean Timiș, care va finanța aceste evenimente, alături de Primăria și Consiliul local Lugoj.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: