Ultima oră

“Artă contemporană“ cu iz penal! Sala de Sport Ioan Kunst Gher­mănescu, noua țintă a vandalilor

MondialDovada că lucrurile bune sunt distruse intenționat chiar de semeni de-ai noștri, fie din teribilismul vârstei, fie dintr-o lipsă de bună creştere, o găsim la Lugoj. Cea mai ma­re sală de sport a municipiului şi una dintre puţinele din ţară care oferă condiţii foarte bune pentru organizarea competiţiilor sportive este locul preferat de “spe­ra­n­ţe­le” oraşului, pentru a-şi des­căr­ca energia şi nervii, com­pletate cu nedoritele mâz­găleli cu graffitii ori clasicele desene obscene.

Pe­re­ţii exteriori ai Sălii Spor­turilor Ioan Kunst Gher­mănescu (fostă Viitorul), de pe strada Timi­şoa­rei, au devenit “galerie de artă” pentru ne­con­ven­ţio­na­lii cu sângele în fierbere, nivel ridicat de IQ şi ne­sim­ţire fără limită, care nu pot exista fără aprecierea pu­bli­că. Toate aceste manifestări sunt condimentate periodic cu demonstraţii de arte mar­ţiale, adversari redutabili fiind burlanele noi din tablă care preiau apa de ploaie de pe acoperişul sălii.

Problemele cu întreţinerea sălii de sport, cu o capacitate de circa 950 de locuri, care pe interior oferă condiţii de antrenament şi com­pe­ti­ţio­na­le decente, sunt de neoprit: când apar infiltraţii de apă prin acoperişul prost făcut şi reparat, când cineva distruge de distracţie uşile de la intrare şi partea exterioară a pereţilor sau burlanele de scurgere din acoperiş.

Cheltuieli fără rost

Astfel, în fiecare an trebuie cheltuiţi bani pentru aco­pe­ri­rea nepăsării unora sau pre­gătirea “terenului ex­po­zi­ţio­nal” pentru noile generaţii de tineri în prag de afirmare a proastelor obiceiuri, care caracterizează o bună parte a societăţii noastre actuale.

“Avem mari probleme cu cei care îşi petrec timpul liber pe platoul de lângă sală şi distrug pereţii cu graffiti, distrug burlanele, şi chiar uşile de la intrare. Nu înţeleg de ce se comportă în acest fel, pe cine se răzbună. Noi fac­em nişte eforturi să în­tre­ţi­nem această bază sportivă, să oferim condiţii cât mai bune pentru tinerii care au ales să practice un sport în timpul liber, în locul unui comportament necivilizat. E păcat că sala cea mai mare a oraşului, care numai anul acesta a fost aleasă să găz­duiască ­competiţii de mare nivel, semifinale sau finale naţionale din campionatele de volei, de la diferite ni­ve­luri de vârstă, o etapă pentru echipele de seniori implicate în campionatul naţional de  lupte şi partidele de acasă din prima divizie a ţării la volei feminin, senioare, în care este angrenată şi echipa municipiului cu rezultate frumoase în sezon, nu este apreciată şi pe plan local şi mai ales de tineri. În situaţia de faţă se impun lucrări de refacere a porţiunilor afectate, dar degeaba renovăm că sala va fi distrusă în scurt timp”, a punctat profesorul Simion Moatăr, directorul Clubului Sportiv Şcolar Lugoj.

A fost sesizată poliţia

Problema a fost prezentată şi autorităţilor locale, în vizor fiind luat un grup de tineri care locuiesc în blocurile de pe Splaiul “1 Decembrie 1918” şi în Micro V, printre cei mai plini de inspiraţie artistică, fiind o adolescentă de la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”.

“Împreună cu Po­li­ţia Locală vom face demersuri să-i depistăm pe cei care distrug sala şi vom încerca să rezolvăm această pro­ble­mă pe viitor. Este o sală fru­moa­să, pentru care noi plă­tim să o întreţinem şi va trebui să luăm unele măsuri în perioada care urmează”, a explicat Francisc Boldea, pri­marul Lugojului.

Primele decizii au fost deja anunţate, perimetrul sălii urmând să fie monitorizat de echipajele de poliţişti locali.

“Am pri­mit o sesizare pentru vanda­lizarea principalei săli de sport din oraş şi am dispus ca zilnic o patrulă să fie pre­zen­tă în zonă, pentru a se pu­tea evita pe viitor astfel de incidente”, a spus Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale Lugoj.

În ultimii anii s-au cheltuit aproximativ 16.000 de lei pentru lucrări de re­fa­cere a intrării laterale, din zona platoului dinspre unitatea militară.           

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE