Ultima oră

Ardei umplut cu legume

MondialDe data aceasta voi prezenta un preparat de post, uşor şi rapid de făcut. Nu este ceva nemaiîntâlnit sau spectaculos este o reţetă simplă cu ingrediente simple, pe care oricine le are în bucătarie: ardei, orez, ceapă etc.

Ingrediente pt 4 portii:
12 ardei dulci, un fir de ceapă verde, 300 gr morcovi, usturoi 50 g, orez un pahar, ulei de măsline 200 g, pătrunjel verde o legătură, piper şi sare.

Mod de preparare:
Se caută 12 ardei potriviţi ca mărime, se spală apoi se scobeşte codiţa şi semintele din interior.
Pentru umplutură: se taie mărunt ceapa, usturoiul şi morcovul curăţat şi dat prin răzătoarea mare. Toate aceste ingrediente se călesc în ulei de măsline apoi orezul se spală şi se adaugă în cratiţă. Se adaugă un pahar de apă şi se fierbe la foc mic, până când orezul îmbibă tot lichidul din vas. Se condimentează şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit compziţia se umplu ardeii. Aceştia se pun într-o tava unsă cu unt şi se coc pentru 20 minute la o temperatură de 200 grade sau la un aragaz preîncălzit la nivelul din mijloc pentru 25 -30 minute.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE