"> Aproximativ 400 de lugojeni aflaţi pe listele suplimentare, aşteptaţi să îşi ridice ajutoarele de la UE – Redesteptarea

Aproximativ 400 de lugojeni aflaţi pe listele suplimentare, aşteptaţi să îşi ridice ajutoarele de la UE

 Aproximativ 400 de lugojeni aflaţi pe listele suplimentare, aşteptaţi să îşi ridice ajutoarele de la UE

Direcția de Asistență Socială Lugoj va începe de joi distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană către persoanele aflate pe listele suplimentare. Alimentele pot fi ridicate între orele 9 – 16, de la magazinul Bumbacul, situat pe strada Siretului nr. 1. În acelaşi timp se vor distribui alimentele și pentru beneficiarii eligibili de pe listele inițiale care vor trebui să se prezinte cu cuponul de la Guvern primit prin poștă sau, în lipsa acestuia, cu buletinul în original.

DASC a demarat distribuirea ajutoarelor alimentare către lugojenii aflaţi pe Lista beneficiarilor de alimente prin Programul operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate începând cu data de 15 decembrie. Pentru Lugoj s-au întocmit două liste de beneficiari. Cea iniţială care cuprindea 2.741 persoane eligibile la 31 iulie 2014, iar cea de-a doua aproximativ 400 de persoane eligibile la 1 noiembrie 2014. Până acum, au fost distribuite ajutoare alimentare pentru peste 2.350 de persoane.

Beneficiarii aflați pe listele suplimentare trebuie să se prezinte cu cartea/ buletinul de identitate în copie și cu copii de pe cuponul de pensie, certificatul de încadrare în grad de handicap, dispoziţia de acordare a ajutorului social sau a alocației pentru susținerea familiei, talonul privind acordarea indemnizației de șomaj în cazul șomerilor indemnizabili, respectiv carnetul de șomer vizat în cazul șomerilor neindemnizabili.

În fiecare dimineață angajații D.A.S.C. Lugoj vor elibera bilete cu număr de ordine ștampilat. Fiecare persoană va primi 27 de kilograme de produse alimentare constând în: ulei, făină, mălai, zahăr, paste făinoase, conserve de porc, de vită şi de pate de ficat.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: