Ultima oră

UPDATE : APEL DISPERAT LA 112 – Autorităţile au întrerupt căutările persoanei rătăcite până mâine dimineaţă

Jandarmii au inceput cautarea pe campurile dintre Belinţ şi Coşteiu

MondialUpdate ora 21.45 – După 8 ore de căutări asidue, pompierii, poliţiştii, jandarmii şi voluntarii au întrerupt acţiunea până mâine dimineaţă.

„La ordinul prefectului, se întrerup căutările la ora 21:30, urmând a fi reluate dimineaţă la ora 7:30. Pe parcursul nopţii, patrulele de jandarmi şi poliţie continuă activităţile de identificare în localităţile din zonă. În decursul celor 8 ore de căutare autorităţile au verificat o zonă de 800 de hectare”, a declarat pentru Redeşteptarea Diana Sindia Vlaia, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

……………………………………………………………………………………………………………….

Update ora 19.00 – Ultimul contact dintre echipele de căutare şi persoana rătăcită în zona Lugojului a avut loc după ora 16 când acesta le-a transmis că s-a urcat într-un copac de frica fiarelor sălbatice. Prima poziţie oficială de la începutul căutărilor vine de la ISU Timiş, instituţie care coordonează acţiunile.

„Pe teren avem implicaţi aproximativ 30 de pompieri, plus de la ONG-ul Rescue TM două echipe canine care caută, însă a căror căutare este îngreunată de condiţiile meteo. Suntem în colaborare şi cu Poliţia şi Jandarmeria şi mai avem în aşteptare un club de off-road din Arad, dar care ar face aproximativ 3 ore până în zona de căutare. În permanenţă am colaborat cu STS-ul care iniţial ne-a furnizat o arie de căutare în zona Ţipari-Părul.

În urma unei convorbiri, la ora 14:30, cu persoana dispărută, aceasta a declarat că se află într-o pădure, singura în zonă fiind pădurea de la Hanul Ana Lugojana.

Ultimul contact l-am avut la ora 16:30  când ne-a transmis că este într-un copac, că a văzut mistreţi şi că-i este frică şi să venim să-l ajutăm. A fost convins de colegii noştri să coboare din copac şi să urmeze un drum forestier, iar în cele din urmă telefonul a fost localizat în pădurea din zona Hanului Ana Lugojana. La această oră echipele sunt masate în acea zonă şi caută în continuare”, a declarat Diana Sindia Vlaia, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

……………………………………………………………………………………………………………….

Update ora 18.00 – Echipele de intervenție au reușit să reia legătura cu bărbatul dispărut, dar reperele pe care acesta le dă sunt vagi și nu le sunt de mare folos căutătorilor. La primul apel a declarat că se numește Farași Constantin, la ultimul Amariei Constantin. Că are în jur de 50 de ani și că se află în zona unui drum forestier, unde vede niște copaci mari cu un triunghi roșu pe ei.

Căutarea s-a extins pe o rază de 800 de hectare, iar echipele sunt formate din peste 100 de oameni, angajați ai Jandarmeriei, Poliției și unităților de pompieri. La căutare participă și o echipă de la Salvo Timișoara, care încearcă să dea de urma persoanei rătăcite cu ajutorul câinilor.  În urmă cu câteva momente, au fost convocați si pădurarii și silvicultorii din aria Lugojului. Toate operațiunile sunt coordonate de la Timișoara.

Rămâneți pe redesteptarea.ro, revenim cu amănunte!

……………………………………………………………………………………………………………….

Update ora 17.30 – Echipajele de jandarmi și pompieri nu au reușit să-l localizeze pe bărbatul care a sunat la 112 nici la această oră. Căutările se mută din zona Coșteiu, în zona Hanului Ana Lugojana.

………………………………………………………………………………………………………………

Update ora 16.00 – Echipajele de căutare nu mai reuşesc să comunice cu bărbatul dispărut, ori din cauza vremii, ori că telefonul acestuia este pur şi simplu închis. La ultima convorbire le-a spus acestora că a fost bătut și că are nevoie de ambulanță, că este rănit. „Am fost bătut şi sunt tăiat. Îmi curge mult sânge. Vă rog să mă ajutaţi. Am fugit de la o stână şi nu mai ştiu unde sunt!”, le-ar fi spus acesta căutătorilor. S-a luat în calcul şi trimiterea unui elicopter însă din cauza furtunii acesta nu se poate ridica de la sol.

Revenim cu amănunte!

…………………………………………………………………………………………….

Un bărbat a sunat, în jurul orei 15, la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat autorităţile că s-a rătăcit şi nu ştie unde se află. Până în momentul de faţă, poliţiştii au reuşit să localizeze telefonul mobil de pe care s-a sunat, ca fiind undeva în câmp, în zona Belinţ-Coştei-Ţipari şi au plecat în căutarea persoanei.

Nu se ştie, la această oră, dacă bărbatul care a sunat are probleme psihice sau dacă apelul este fals. Cert este că autorităţile au mobilizat mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti în căutarea lui. Operaţiunile decurg greu, deoarce în zonă plouă torenţial.

Această prezentare necesită JavaScript.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE