"> Aniversare! 250 de ani de atestare documentară pentru Școala Gimnazială Nr. 3 | Redesteptarea

Aniversare! 250 de ani de atestare documentară pentru Școala Gimnazială Nr. 3

 Aniversare! 250 de ani de atestare documentară pentru Școala Gimnazială Nr. 3

Prilej de mare sărbătoare vineri, 6 decembrie, pentru Școala Gimnazială Nr. 3 din Lugoj care celebrează împlinirea a 250 de ani de școală românească cu activitate neîntreuptă.

Evenimentul a fost marcat cu o festivitate deșfășurată în incinta Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”, începând cu ora 10. În deschidere au luat cuvântul prof. Anda Ursulescu Lungu, director al instituției de învățământ care le-a vorbit celor prezenți despre toate lucrurile care întrunesc o școală, eforturile și dăruirea dascălilor, sârguința și talentul elevilor, dar și implicare părinților, scriind astfel pagină cu pagină, istoria Școlii Gimnaziale Nr. 3.

”Emoții, emoții, emoții! E un cuvânt, însă semnificația este largă. La un sfert de mileniu împlinit de școala noastră, cred că cuvintele sunt oarecum de prisos. Aș dori să mulțumesc în primul rând elevilor și întregului colectiv care pe perioada acestor 250 de ani de atestare au făcut posibilă sărbătorirea zilei de astăzi, dar și Consiliului Județean Timiș, pentru finanțare, deoarece proiectul nu se oprește aici. Noi ne întoarcem la școală și construim împreună cu elevii noștri o școală a viitorului, un model al școlii noastre peste 50 de ani”, a declarat prof. Anda Ursulescu Lungu.

A fost prezent la festivitate și primarul Lugojului, Francisc Boldea care a vorbit despre parcursul de dezvoltare al Școlii Gimnaziale Nr. 3 și al altor școli din oraș, dar și despre planurile de viitor cu privire la instituție.

”Acum, la 250 de ani, am început un demers, pe care sper, cu ajutorul consilierilor, să-l finalizăm. Este vorba despre o casă, după clădirea școlii, pe strada Dunării, pe care dorim să o cumpărăm și să completăm astfel Școala Gimnazială Nr. 3”, precizează edilul șef.

Dovadă că la Lugoj înfăptuirea actului educațional de calitate, în trecut, prezent și viitor este o tradiție, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3, alături de invitații lor de la Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” au încântat publicul cu o suită de cântece compuse de Ion Vidu, Timotei Popovici sau Tiberiu Brediceanu, precum și câteva opere literare și poezii scrise de V.V. Delamarina, Ion Popovici Bănățeanul și George Joandrea. De asemenea, au prezentat publicului și istoricul insituției la care studiază.

În încheierea manifestării, pe scenă au fost invitați Ion Moldovan, redactor șef Redeșteptarea, Ștefan Dănuț Szentpeteri, om de afaceri și prof. dr. Constantin Tufan Stan, care le-au vorbit celor din sală, cu emoție în glas și fericită aducere aminte, despre anii petrecuți pe băncile Școlii Gimnaziale Nr. 3 și despre personalitățile marcante ale municipiului care au studiat acolo.

Evenimentul dedicat sărbătoririi celor 250 de ani de atestare documentară a continuat cu ateliere creative, la școală, respectiv realizarea de către elevi a unei machete a Școlii Gimnaziale Nr. 3 peste 50 de ani, precum și un atelier dedicat cadrelor didactice care au prezentat o retrospectivă a activităților școlare și extracurriculare pe care le-au deșfășurat.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *