Ultima oră

Analia Selis: În acest moment mă consider o cântăreață de tangou şi aşa vreau să rămân

MondialAcordurile tangoului argentinian autentic vor ră­suna la Teatrul Municipal ”Traian Gro­ză­ves­cu”, interpretate chiar de artiști lati­no-a­me­­ricani.

Evenimentul este o premieră care îi aduce la Lugoj pe Analia Selis, Mariano Castro, Omar Massa, Rafael Butaru și Răzvan Suma. Concertul face parte dintr-un turneu național. Pentru spectacolul din Lugoj, care are loc marți, 20 martie 2018, de la ora 19, biletele se găsesc la a­gen­ția teatrului și au prețul de 30 de lei.

Cunoscuta și îndrăgita ar­tis­tă Analia Selis a avut amabilitatea să răspundă pentru ”Redeșteptarea” la câteva în­trebări legate de acest concert și de cariera sa prezentă și viitoare.

”Am făcut o pauză de a­proape cinci ani în cariera mea de muzică latino. În acest timp, am născut pe Noa și Tiago. A fost o pauză fi­reas­că și binemeritată dedi­ca­tă copiilor mei. Când am vrut să mă reîntorc, nu m-am mai regăsit în muzica la­tino comercială și nici în lumea muzicii comerciale din România. Un timp, am cân­tat muzică latino tradi­țio­nală, folclor latino-ameri­can și argentinian, până am pri­mit o propunere pentru un tur­neu de tangou. Mi s-a pă­rut o provocare frumoasă. A urmat un an de studiu în teh­ni­ca și stilistica tangoului. Din octombrie 2014, am început să cânt tango. De atunci, tangoul este în viața mea un drum de dus, o direcție artistică și nu cred că mai are întoarcere. În acest moment mă consider o cân­tă­rea­ță de tango și așa vreau să rămân”, a declarat artista argentiniană, în exclusivitate pentru ”Redeșteptarea”.

Analia Selis adaugă că ”am mare respect în continuare pentru muzica co­mer­cia­lă binefăcută! Cred că mu­zi­ca poate să fie de calitate și dacă este comercială. Dar în ceea ce mă privește, nu mă mai întorc la muzica co­mercială”.

Despre colaborarea cu pianistul Mariano Castro și constituirea trupei, Analia ne-a declarat:

”Pe Mariano nu îl știam din Argentina. Am­basada Argentinei mi-a spus că este un pianist argen­tinian în România, căsă­to­rit cu o româncă. M-au pus în le­gătură cu el și, din anul 2015, cântăm împreună. Am avut mai multe proiecte cu el, cel mai solid însă este ArgEnTango. S-a născut dintr-o dorință foarte mare a lui Răzvan Suma și a mea de a aduce publicului român un tango autentic, atât Piazzolla, cât și tango tradițional. Am vorbit cu Mariano Castro și am hotărât să aducem un bandoneonist din Argentina, așa a ajuns Omar Massa la noi. Ne trebuia un violonist care să fie la fel de bun din punct de vedere tehnic și deschis ca restul formației. Așa a ajuns Rafael Butaru în ArgEnTango”.

Întrebată despre familia pe care a întemeiat-o în Ro­mânia cu violoncelistul Răz­van Suma, Analia ne-a decla­rat:

”Este fantastic. Muzica este extrem de importantă în viața de zi cu zi, în dezvol­ta­rea sufletească. Există o înțelegere la nivel familial pentru plecări, pregătiri, concerte. Copiii au început și ei să facă muzică, ceea ce creează un limbaj comun și o înțelegere colectivă în ceea ce privește dezvoltarea ar­tis­tică a fiecăruia”.

La final, Analia a declarat că abia așteaptă concertul de la Lugoj:

”Am auzit lucruri foarte frumoase despre publicul din Lugoj, organizatorii locali sunt fantastici și cu siguranță toată organizarea, până în momentul urcării pe scenă, va decurge foarte bine și ușor pentru că există deja o dovadă de respect reciproc”.

Așteptăm o reacție pe măsură a publicului lugojean.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE