Ultima oră

Am încredere că oamenii ştiu cine a guvernat bine şi corect (P)

MondialSorin Grindeanu, președintele PSD Timiș, e convins că timișenii nu pot fi păcăliți de PNL.

– Domnule Grindeanu, de câ­teva zile se discută în presă despre transferurile de candidați din București pe listele unor filiale lo­ca­le. PNL pare un fel de cam­pion în acest sens. La PSD Timiș cum de nu a fost impus vreun candidat bucureștean?
– Niciodată nu s-a pus pro­blema aceasta la noi. Avem una dintre cele mai solide or­ga­nizații județene din țară; după cum știți, la lo­ca­le am câștigat pentru prima dată alegerile la nivelul Ti­mi­șului, fiind o victorie is­to­rică împotriva for­ma­țiu­ni­lor de dreapta. De regulă, asemenea transferuri – cum le numiți – au loc în filiale slabe sau care au probleme de organizare internă, con­flic­te. Nu o să vedeți or­ga­ni­zații de top care apelează la candidați din afară.

– Practic, dumneavoastră afirmați că PNL Timiș are pro­bleme interne se­ri­oa­se?
– Nu m-am referit la PNL Ti­miș în mod special, pen­tru că nu mă interesează pro­blemele altora, însă din ex­terior așa se vede. Îmi a­min­tesc că în urmă cu patru ani, în Timiș a venit domnul Vasile Blaga să candideze și a fost înfrânt cu un scor ma­re de colegul nostru Matei Su­ciu. La vremea res­pec­ti­vă, domnul Blaga era li­de­rul PDL, partid care acum do­mină vechiul PNL. A­ce­lași domn Blaga, pe când încă era liderul PNL a de­cla­rat public că susține Clu­jul pentru titlul de Capitală Culturală Europeană și nu Timișoara. Asta din poziția de senator de Timiș, așa cum încă e și astăzi. Mi se pa­re incalificabil.

Dar, a­ceeași schemă se aplică a­cum la PNL, când șefa par­ti­dului, care a rămas singură la conducere după ce dom­nul Blaga a fost chemat la Parchet, candidează în Ti­miș. Ce să spunem noi? E trea­ba dânșilor, însă e o pal­mă dată vechilor liberali au­tentici din Timiș. Așa cum v-am spus, noi ne con­cen­trăm pe prioritățile cetă­țe­ni­lor și evităm să intrăm în jo­curile politicianiste pe care văd că le fac cei de la PNL Timiș.

Timișenii nu pot fi pă­căliți… Am încredere că oamenii știu cine a guvernat bine și corect și cine sunt cei care au generat cel mai mare jaf din istoria post­de­cembristă a țării, combinat cu măsuri de austeritate i­nu­tile și fără precedent. De­gea­ba se ascund vechii pe­deliști în actualul PNL și scot în față marionete…

– La momentul lansării can­didaților dumneavoas­tră ați spus că veniți cu o e­chipă unită și că nu aveți vedete pe liste
– Așa și este! Colegii mei de pe locurile eligibile sunt oa­meni implicați și activi în organizație, cu experiență în special în administrație și, foarte important, au fost de­semnați printr-o largă con­sul­tare internă. Primarii, con­silierii municipali și cei ju­dețeni ai PSD au votat a­ceastă formulă, iar forurile sta­tutare au validat-o. Lista la Senat e deschisă de Eu­gen Dogariu, cel care a fost până nu demult prefectul județului și care a confirmat că e un adevărat profe­sio­nist în administrație. În tre­cut, Eugen a ocupat și po­zi­ția de secretar de stat în Mi­nis­terul Comunicațiilor, fiind responsabil de In­spec­to­ratul General al Co­mu­ni­ca­țiilor, așa cum se numea la vremea respectivă actuala Autoritate Națională pentru Ad­ministrare și Re­gle­men­ta­re în Comunicații şi de re­la­ţia cu Parlamentul în sus­ţi­nerea proiectelor de lege şi a punctelor de vedere la i­ni­ţia­tivele legislative.

Ca ur­ma­re, venim cu un timișean care a confirmat în poziții de mare respon­sa­bilitate. La Camera De­pu­ta­ți­lor, îl a­vem primul pe listă pe Călin Do­­bra, cel care a o­cu­pat func­ția de vice­pre­ședinte al Consiliului Ju­de­țean Timiș, iar în prezent este pre­șe­din­te executiv al PSD Ti­miș. Că­lin cunoaște foarte bine rea­­litățile so­cia­le și ad­mi­nis­­trative ale Ti­mi­șului, fiind implicat în mul­te pro­iec­te importante în ultimii ani. Împreună cu alți colegi din CJT a pus ba­zele unui a­so­ciații de pro­movare a tu­rismului în Ti­miș, structură care func­țio­nează pe lângă Consiliul Județean, a avut un contact bun cu insti­tu­ții­le de pro­tec­ție socială și cu toate pri­mă­riile din județ.

Nu doar cei doi colegi, ci toți candidații noștri de pe po­zițiile eli­gi­bile sunt oa­meni care au ac­ti­vat ani buni în ad­mi­nis­tra­ție și, cred că e important, nu au mai fost parlamentari, cu o sin­gură excepție. Prac­tic, am venit cu o garnitură nouă, tânără, dornică să con­­firme.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE